RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Metadon, røkelse og indisk musikk

Sist oppdatert:
Morgenblad-redaktør Truls Lie takker for seg i dagens utgave. Takketalen gir et interessant innblikk i et mediemiljø preget av metadon, røkelse og indisk musikk
Når Truls Lie nå forlater Morgenbladet, benytter han anledningen til å gi et sjeldent innblikk i hverdagen i en avisredaksjon:

- Vi hadde heller ikke råd til mange ansettelser. Jeg tok inn en tidligere narkoman på metadon, ga ham muligheten for et arbeidsmarkedstiltak – men turene til posthuset i sentrum ble stadig lengre. Man svarer ikke "Mååånnennblae" på telefonen. En annen avviker som fikk mulighet i vårt fattige avishus, fant vi i arkivvinduet glanende etter insekter han mente seg beslektet med. En tredje forlot oss smilende på dagen, da han mente arbeidsledighetstrygd var vel så bra, melder Lie.

- En tidligere markedssjef sørget for at den stadig for sent leverte avisen likevel kom i trykken – det hjalp med litt whisky. Neste markedssjef satt omhyllet av røkelse og indisk musikk – så lenge dét varte. En sak handlet om hvorvidt en annonsekonsulent snøt oss for hundretusener i annonsekroner da han flyttet til Sverige. En datakonsulent kjøpte masse datautstyr i vårt navn, og solgte det videre. Eller hva med annonseselgeren som nærmest «truet» annonsekunder til kjøp? Han viste seg å være en tidligere pengeoppkrever, heter det videre i Lies fengslende beretning fra sine ti år i Morgenbladet.

Foto: Morgenbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere