RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Metallica legger ut konsertopptak på nettet

I forbindelse med sin nye turne har Metallica lagt ut en nettside der fansen kan laste ned hver konsert. Det betyr kanskje slutten på bootlegs med dårlig lyd.

Bandet starter sin nye turne denne uka, og ifølge Ananova skal uredigerte konsertopptak legges ut på nettstedet LiveMetallica.com .

- Dette er det neste logiske skrittet i en prosess som begynte i 1991 da vi innførte «Taper Section» på våre konserter. Her ble fansen oppmuntret til å ta med opptaksutstyr og ordne sine egne bootlegs fra konsertene de var på, sier trommeslager Lars Ulrich.

- Denne teknologien vil gjøre det mulig for fansen å få best mulig kvalitet på opptakene, og det uten at de trenger å stå og vifte med en mikrofon hele kvelden.

34 tilgjengelige konserter
Så lang er alt greit, men det koster selvsagt penger å laste ned herligheten. For å laste ned en konsert i mp3-format må du ut med 9,95 dollar, eller nesten 70 kroner. Da kan du også laste ned et platecover for den aktuelle konserten.

Metallica som i sin tid saksøkte Napster, og rettet kraftig motstand mot musikkdistribusjon over Internett har dermed altså tatt enda et steg i det mange mener er riktig retning.

Allerede nå kan du forhåndsbestille opptak fra 34 konserter.

Besøk nettsiden her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere