RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Meteorolog: - Sommeren kommer ikke tilbake med det første

REGNFULLT: De neste ti dagene vil det komme mye nedbør over store deler av landet. Ifølge prognosene til Meteorologisk institutt, er det ikke sommer i sikte. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
REGNFULLT: De neste ti dagene vil det komme mye nedbør over store deler av landet. Ifølge prognosene til Meteorologisk institutt, er det ikke sommer i sikte. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Temperaturene vil trolig ikke passere 20 grader.

Etter en uke med skikkelig sommervær over store deler av landet, kom det varslede uværet natt til mandag.

Store mengder nedbør, lyn og torden tok over for Syden-været.

Det mange nå lurer på, er når sommeren kommer tilbake. Der har ikke vakthavende meteorolog ved meteorologisk institutt, Ingrid Bentsen, særlig gode nyheter.

Les også: Slik sikrer du deg mot uværet

- Kommer ikke tilbake med det første
Et ferskt langtidsvarsel viser nemlig at det de neste ti dagene, ikke blir særlig til sommervær.

- Det fine været vi har hatt de siste dagene, kommer ikke tilbake med det første. Nå får vi mye lavtrykksaktivitet som gir regn, og vi kan nok ikke håpe på mer enn at temperaturene legger seg opptil 20 grader, sier Bentsen til Nettavisen.

På spørsmål om det er landsdeler som er heldigere enn andre, svarer hun nei.

- Det blir kanskje minst nedbør i Nord-Norge, men det er ganske kaldt der. Ellers blir det ganske likt over hele landet.

Fredagen skiller seg ut
Førstkommende onsdag peker seg ut som den dagen det blir dårligst vær.

- Det er vanskelig å si hvor mye regn det vil komme, men det blir mellom 20 og 40 millimeter. I Oslo blir det nok nærmere 20 millimeter enn 40, sier meteorologen.

Til tross for et litt trist langtidsvarsel, finnes det lysglimt.

- I Sør-Norge kan det bli noen fine dager også. Fredag skiller seg ut som den fineste. Da blir det nok rundt 20 grader og mye sol.

Fare for flom
NVE opprettholder sitt flomvarsel på oransje nivå for åtte fylker mandag. Tirsdag er imidlertid flomvarselet satt ned til gult nivå – nivå to, skriver NTB.

I tillegg varsles det gul faregrad for jordskred i seks fylker mandag. Varselet kom kort tid etter at flere bygg ble tatt av et jordskred i Sogn søndag formiddag.

Følg været live her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere