Fjorårets sommer var meget fin flere steder i landet. Mange ønsker seg nok en gjentakelse av de varme sommerdagene vi hadde da, men det ser ikke lyst ut.

- Er det godt sommervær med rundt 30 grader i sikte?

- Nei, jeg ser ikke helt den komme, svarer meteorolog Roar Teigen ved Storm til Nettavisen lørdag ettermiddag.

Den siste uken har det vært en del nedbør flere steder, og selv om vi ikke kan vente oss late dager på stranden, blir det i alle fall bedre vær den kommende uken.

- Neste uke blir typisk norsk junivær med blandet drops, sier Teigen.

Best vær i nord

I pinsehelgen dominerer et lavtrykk både i sør og i nord, og det er litt ruskete vær over hele landet.

- Ikke så mye å rope hurra for, sier meteorologen.

Men det blir en generell bedring i neste uke. Da bygger det seg et høytrykk ved Island, samtidig som et lavtrykk i Vest-Europa pusher mot landet vårt.

- Slik det ser ut nå kan det bli ganske mye bra vær nord på Vestlandet, i Midt-Norge og i Nordland, men resten av landet vil få en del overskyet og noe nedbør, forteller han.

I Troms og Finnmark blir det generelt mer skyer. I Nord-Norge generelt vil det være litt dårlig vær på mandag med kuling og noe nedbør, men fra tirsdag av ventes det lite nedbør.

På Sør- og Østlandet ser det ut til at det blir en rolig start på uken, med oppholds og noe sol, men fra onsdag av er det større sjanse for nedbør og torden.

Maks 20 grader

Til tross for at meteorologen lover noe bedring i været til uken, kan han ikke love oss høye temperaturer.

- Temperaturene blir ikke så veldig høye, men ikke spesielt lave heller.

Det kan bli opp mot 20 grader som en makstemperatur på Østlandet de neste dagene. I Nord-Norge blir det derimot litt kjøligere luft, som kommer inn fra havet.

- Det blir nok ikke mer enn 10-14 grader, og kan komme under 10 grader også, sier Teigen.