*Nettavisen* Nyheter.

Meteorologen: - Flott vårvær på Østlandet denne uka

Venter du på sol og varme? Se hvem som har de beste værutsiktene denne uka.

OSLO (Nettavisen): Etter en helg med mye vær og vind i Norge, har meteorologene mandag gode nyheter for de som ser fram mot mer sol og varme. På Østlandet vil gradestokken peke tydelig i retning av en varmere årstid.

Statsmeteorolog Magnus Ovhed sier til Nettavisen at det er ventet mye flott vårvær på Østlandet denne uka, og at iallfall mildværet også vil gjøre seg gjeldende i andre deler av landet.

- Det kan bli temperaturer opp i 15 grader, skulle jeg tro. Torsdag blir kanskje den varmeste dagen, mens det blir noe kjøligere til helgen igjen.

- Du vil ikke gå høyere enn 15 grader?

- He, he! Nei, jeg tror vi holder oss der foreløpig.

- Er det våren som kommer?

- Ja, det blir mildt også på Vestlandet, men der ventes vesentlig fuktigere vær. Det ser også ut til å bli mildvær langs kysten av Nord-Norge i løpet av uken, også der fuktig.

Lenger nord ruster de seg til et kortvarig lavtrykk med vind og snø. Et polart lavtrykk har kurs mot Norge og kommer inn over kysten av Nordland og Trøndelag mandag ettermiddag og kveld med vind og tette snøbyger.

Klikk på bildet for å forstørre.

Langtidsvarselet for Østlandet denne uka viser stigende temperaturer fram mot helgen. Illustrasjonen viser langtidsvarselet for Skien i Telemark. Foto: (Meteorologisk institutt)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag