*Nettavisen* Nyheter.

Meteorologen: - Fra onsdag blir det mye sol

Meteorologene venter temperaturer opp i 30 grader denne uka.

23.07.19 15:25

OSLO (Nettavisen): Meteorologene byr på fint sommervær både i nord og sør i løpet av uka. Trønderne er blant dem som kan se fram til en varm uke med temperaturer opp i og også over 30 grader når helga nærmer seg.

Kan bli tropenatt

Sør-Norge kan vente årets hittil varmeste dag flere steder fredag eller lørdag. Sør-Norge kan også få årets første tropenatt, varsler meteorologene tirsdag.

- Vi har ikke hatt noen tropenetter i år. Vi ser at det kanskje natt til lørdag er muligheter for det på enkelte målestasjoner. Det vi ser, er at det kanskje kan skje på Færder i Vestfold og i Trøndelag, sier vakthavende meteorolog Ragnhild Nordhagen ved Meteorologisk innskutt til NTB.

Varmlufta siger også inn mot Nord-Norge til helgen, og søndag ser ut til å bli den varmeste dagen i Nordland og Troms.

Klikk på bildet for å forstørre.

VARME PÅ VEI: Fredag eller lørdag kan bli årets hittil varmeste dag flere steder i Sør-Norge, ifølge meteorologene, som tirsdag sendte ut denne prognosen.

Det er varslet gradvis lettere vær i Sør-Norge fra tirsdag, riktignok med litt regn og lave skyer nord på Vestlandet som kan henge igjen fram til tirsdag kveld.

- Fra onsdag blir det mye sol, men mulighet for lokal morgentåke på kysten, varslet Meteorologisk institutt i et ukesvarsel mandag.

Bedring til helgen i nord

For Nord-Norge ventes skyer og perioder med regn i store deler av Nord-Norge de neste dagene, før det ser ut til å bli bedring igjen til helgen. Trøndelag får fint vær fra onsdag, het det i en Twitter-melding fra Meteorologisk institutt.

Opp i 30 grader

Værkartet på yr.no antyder fine og varme dager i store deler av landet denne uken. Av storbyene peker Oslo og Trondheim seg ut med mye pent vær og høye temperaturer. Fredag, lørdag og søndag er det ventet opp i 30 grader på det meste i Trondheim, mens temperaturprognosene for Oslo antyder opp i 29 grader.

Klikk på bildet for å forstørre.

TRONDHEIM: Det var vått i Trondheim da prinsesse Ingrid Alexandra og familien gjestet byen 30. juni. Nå kan trønderne glede seg til en varm og solfylt uke. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Hetebølge i Spania og Frankrike

Det europeiske meteorolognettverket Meteoalarm har ute farevarsel for høye temperaturer i flere land tirsdag. Det er blant annet sendt ut gult, oransje og rødt farevarsel for deler av Spania og gult og oransje farevarsel i Frankrike.

Klikk på bildet for å forstørre.

Europeiske meteorologer har ute farevarsler, blant annet for høye temperaturer, i flere land tirsdag. Sjekk nettstedet meteoalarm.eu for de siste oppdateringene. Foto: (Meteoalarm.eu)

Følg Twitter-meldingene fra Meteorologisk institutt her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.