*Nettavisen* Nyheter.

Meteorologen: - Pinsehelga kommer med høytrykk til hele Norge

Nedbør i vest og nord venter før det varslede høytrykket gjør sitt inntog i pinsehelga.

Nedbør i vest og nord venter før det varslede høytrykket gjør sitt inntog i pinsehelga. Foto: (Meteorologisk institutt/Yr)

Denne uka byr på nedbørskyer både i sør og nord, men så skal det klarne opp, ifølge prognosene.

25.05.20 15:14

Høytrykk og varmere vær er i vente, og Meteorologisk institutt har allerede vært ute og varslet at alle landsdeler kan komme opp i 20 grader denne uka og at særlig pinsehelga ser bra ut.

Sjekk ditt lokale værvarsel på yr.no

Men før vi kommer så langt, har meteorologene nedbør å by på i vest og nord.

Nye prognoser som Meteorologisk institutt presenterte på Twitter mandag viser mørkeblå nedbørsskyer som gjør seg gjeldende tirsdag, onsdag og torsdag.

Onsdag, torsdag og fredag blir det perioder med regn fra Trondheim og nordover. Mest nedbør ser det ut til å komme i Nordland med i overkant av 40 millimeter i løpet av tre døgn, skriver meteorologene på Twitter.

Så ser det ut til å klarne opp.

- Pinsehelgen kommer med høytrykk til hele Norge, men før den tid venter vi noen runder med nedbør i vest og i nord, er varselet.

Klikk på bildet for å forstørre. Skyer med nedbør ventes tirsdag inn langs kysten av Vestlandet og i deler av Nor-Norge.

Skyer med nedbør ventes tirsdag inn langs kysten av Vestlandet og i deler av Nor-Norge. Foto: (Meteorologisk institutt/Yr)

Klikk på bildet for å forstørre. OSLO: Slik ser langtidsvarselet for Oslo ut denne uka og inn i neste uke på nettstedet yr.no.

OSLO: Slik ser langtidsvarselet for Oslo ut denne uka og inn i neste uke på nettstedet yr.no. Foto: (Yr.no)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag