Gå til sidens hovedinnhold

Meteorologen advarer: - Det blir skikkelig grisevær

I denne landsdelen blir det en fuktig helg.

Det har vært sommervær flere steder i landet denne uken, men for noen tar det hyggelige været slutt, fra og med fredag og ut helgen.

Sjekk værvarselet hvor du bor her.

- Regn, mer regn og veldig mye regn. Helgen blir ekstra våt for deler av Nord-Norge, og farevarselet for regn i Vest-Finnmark og på Finnmarksvidda er nå oppdatert. Det kan komme opp mot 25 mm på seks timer, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

NVE har også sendt ut oransje flomvarsel for deler av Troms og Finnmark fra og med lørdag morgen. Årsaken til det er stor snøsmelting etter en lang periode med varme, skriver NVE.

Her kommer regnet:

Grisevær

Til Nettavisen utdyper meteorologen at det blir ganske heftig for finnmarkingene.

- Det blir skikkelig grisevær. Det vil være fare for overvann i tettbebygde områder, og det er også fare for stengte veier. Det er bare å ta på seg fullt regntøy, sier vakthavende statsmeteorlog Iselin Skjervagen.

Se alle farevarslene på yr.no her.

Hun forteller videre at de forventer at pøsregnet kommer i kveld.

- Vi har satt farevarselet fra klokken 19.00 fredag, og vi har satt det til klokken 20.00 lørdag kveld. Det er fordi vi ikke vet når det vil slutte å regne, forteller Skjervagen.

Godt og varmt

Det blir altså en fuktig helg for de som er bosatt i nord, men for de som er bosatt i Sør-Norge blir det særdeles hyggelig i helgen.

- Det blir sol og mer enn 20 grader hele helgen på Østlandet og i Telemark. Det er bare å glede seg, sier meteorologen.

Les også: Se hvem som kan vinke farvel til sommervarmen

På Vestlandet og i Trøndelag forventes det et vekslende vær.

- Det vil komme nedbør begge steder, men det vil bedre seg, spesielt i Trøndelag. Der blir det opphold tidlig på dagen søndag.

Like før klokken 11.45 har meteorologen oppdatert værprognosen for Vestlandet og Trøndelag med følgende beskjed:

- Vi danser regndansen! Etter en tørr mai og tørr start på juni, får Vestlandet og nordover til Trøndelag endelig masse regn I Bergen har vi faktisk kun registrert 67,1 mm nedbør mellom 1. mai og i dag! Til sammenligning ventes det 15-20 mm i helga, og opp mot 50 mm mandag, skriver meteorologisk institutt på Twitter.