*Nettavisen* Nyheter.

Meteorologen advarer: Kraftig vind, snøfokk og mye regn

Meteorologene venter en vindfull overgang til nytt år og er ute med gule farevarsler for styrtregn, snøfokk og sterk vind.

30.12.19 15:01

OSLO (Nettavisen): Mange har en vindfull overgang til nytt år i vente. Ifølge meteorologene vil det nyttårsaften blåse mest nord på Vestlandet og i Trøndelag. Her kan det bli opp i sørvestlig liten storm. Onsdag øker vinden på i Nordland, men det vil også blåse godt i fjellet i Sør-Norge.

Meteorologene har mandag sendt ut flere gule farevarsler. Det er ute gult farevarsel for kraftig vind og snøfokk i fjellet i Sør-Norge fra tirsdag kveld. Videre er det ute farevarsel for mye regn i nordlige deler av Trøndelag og sør i Nordland onsdag.

Hold deg oppdatert på farevarslene på yr.no

- Kan bli opp i liten storm

- Vinden kommer inn fra vest og sørvest og øker på utover tirsdag. Mest vil det blåse på Nordvestlandet og i Trøndelag, og utover onsdag vil det også bli kraftig vind sør i Nordland. Det kan komme opp i liten storm på kysten og i fjellet i Sør-Norge, sier statsmeteorolog Ranveig Eikill til Nettavisen.

Hun venter godt med vind hele tirsdag i fjellet i Sør-Norge, men sier det vil øke på utover kvelden og ta seg skikkelig opp natt til onsdag.

Samtidig med vindøkningen i fjellet i Sør-Norge venter meteorologen også nedbør som snø.

- Nedbøren ventes å gi seg natt til onsdag, men det fortsetter å blåse, sier hun.

For fjellet i Sør-Norge gjelder gult farevarsel for snøbyger og sterk vind som kan gi snøfokk og lokalt vanskelige kjøreforhold.

Klikk på bildet for å forstørre. GULE FAREVARSLER: Meteorologisk institutt er ute med flere farevarsler: Snøfokk og vind opp i liten storm i fjellet i Sør-Norge og mye regn i Trøndelag og Nordland.

GULE FAREVARSLER: Meteorologisk institutt er ute med flere farevarsler: Snøfokk og vind opp i liten storm i fjellet i Sør-Norge og mye regn i Trøndelag og Nordland. Foto: (Meteorologisk institutt/Yr)

Venter 70-100 millimeter

I Trøndelag og Nordland kan de altså vente seg både vind og regn, og det gule farevarselet gjelder her nedbør:

- Lokalt kan det komme 70-100 millimeter på 24 timer, melder Meteorologisk institutt på Twitter.

Les også: Flom, ras og uvær: Disse veiene er stengt

Ny desemberrekord

I Sogn og Fjordane og Hordaland har det vært øs, pøs regn det siste døgnet. Meteorologisk institutt forteller på Twitter at de målte ny desemberrekord for døgnnedbør både på Takle, i Høyanger og i Øvstedal.

Bergen og Lavik på sin side fikk den nest høyeste døgnnedbøren de har fått i desember noensinne.


Snøskredfare på rødt nivå

NVE har ute rødt farevarsel for snøskredfare i Hardanger, Voss og Indre Fjordane og oransje i flere andre områder.- Omfattende ustabile forhold. Mange store og noen svært store naturlig utløste skred forventes. Hold avstand fra løsneområder og utløpsområder for skred, er rådet på varsom.no.

Klikk på bildet for å forstørre. Det siste døgnet har bydd på rikelig med regn på Vestlandet. Her er noen av målingene.

Det siste døgnet har bydd på rikelig med regn på Vestlandet. Her er noen av målingene. Foto: (Meteorologisk institutt/Yr)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag