Gå til sidens hovedinnhold

Meteorologen: - Duket for skikkelig varm og solfylt helg

Nå blir det deilig sommervær, sier meteorologen.

OSLO (Nettavisen): - Et høytrykk vil gradvis gi mindre skyer og mer varme, og Østlandet og Sørlandet ser ut til å få det varmeste været denne helga, sier statsmeteorolog Pernille Borander til Nettavisen.

Sjekk ditt lokale værvarsel på yr.no

Hun føler seg sikker på at gradestokken vil vise godt over 20 grader:

- Potensialet for 25 grader er tydelig for Østlandet og Sørlandet, sier hun.

Det som skaper usikkerhet i prognosene er hvor langt nord høytrykket vil gjøre seg gjeldende. Boranders tips er «til og med Trøndelag», men Helgeland «kan få det ganske greit», hvis de er heldige. Nord-Norge må trolig se langt etter sommervarme denne helga. Det blir snarere overskyet og knapt 10 grader, men det er som sagt fortsatt en god del usikkerhet med prognosene.

I en lang periode har Sør-Norge ligget i et luftmasseskille og lavtrykkene har gitt av og på vær. Utover denne uka skal det altså bygge seg opp et høytrykk.

- Det er forsåvidt ikke et veldig stabilt høytrykk, og etter helgen ser det ut til at vi skal tilbake til et mer ustabilt værregime med lavtrykk og skiftende vær, så det gjelder å gripe dagen, sier Borander.

Se Twitter-meldinger fra Meteorologisk institutt her:

- Skikkelig varm helg

Meteorologisk institutt har i anledning helgeværet hentet fram et sitat fra Kardemomme by. Budskapet de deler på Twitter er nemlig det samme som Tobias i tårnet synger om i «Visen om været».

- Hallo, hallo, nå blir det deilig sommervær! skriver meteorologene og har følgende prognose:

- Det er duket for en skikkelig varm og solfylt helg. Spørsmålet er hvor langt nord man får nyte godværet. Det har ikke modellene bestemt seg for ennå, men sommer i sør er bankers, forsikres det.

Våte ukedager

Før vi kommer til helga, har Østlandet og Sørlandet noen våte dager i vente. Vestlandet sør for Stad for også regn tirsdag, men her ventes oppholdsvær fra tirsdag ettermiddag.