*Nettavisen* Nyheter.

Meteorologen: Her blir det en strålende start på helga

GODE PROGNOSER: Meteorologisk institutt er ute med et hyggelig varsel for Sør-Norge for fredag.

GODE PROGNOSER: Meteorologisk institutt er ute med et hyggelig varsel for Sør-Norge for fredag. Foto: (Meteorologisk institutt)

Nyt det mens det varer, sier meteorologen.

30.07.20 15:14

- Det er klart for en strålende start på helga med mye sol og varme i Sør-Norge, lyder gladmeldingen fra Meteorologisk institutt torsdag formiddag.

Sjekk ditt værvarsel på yr.no

Og hvis dette er musikk i dine ører, kan det være lurt å lese hele meldingen meteorologen har lagt ut på Twitter:

- Nyt det mens det varer! Søndag er det tilbake til det skiftende været som har preget juli 2020.

En kalddusj der altså, men det gjelder åpenbart å gripe dagen.

Klikk på bildet for å forstørre. Helga innledes med fint vær i Sør-Norge.

Helga innledes med fint vær i Sør-Norge. Foto: (Meteorologisk institutt)

I Nord-Norge går de nok en fin helg i møte. Her ventes det mye sol og lite vind. Temperaturen vil riktignok være litt lavere enn det nordlendingene er blitt vant med de siste dagene, men fortsatt sommerlig, lover meteorologen.

- I nord har det allerede vært over 20 grader denne uken, mens på Østlandet og ellers i Sør-Norge vil man utover dagen merke en sterk temperaturstigning sammenliknet med hvordan været har vært ellers i uka, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl til NTB.

For Sør-Norge sin del er situasjonen i atmosfæren ganske lik i starten av august som i juli. Det vil bli en del skiftende vær, men trolig blir søndagen våt for de fleste, advarer Løvdahl.

Også andre land i Europa forbereder seg på en liten hetebølge. Britiske meteorologer varsler at temperaturen kan nå 33 grader fredag.

Klikk på bildet for å forstørre. I Nord-Norge kan de fortsette å kose seg med behagelige temperaturer flere steder den kommende helga.

I Nord-Norge kan de fortsette å kose seg med behagelige temperaturer flere steder den kommende helga. Foto: (Meteorologisk institutt)

Sjekk de siste Twitter-meldingene fra Meteorologisk institutt her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag