*Nettavisen* Nyheter.

Meteorologen: Her er nedbøren på vei - det kan bli svært glatt

Noen får stigende temperaturer med regn som fryser på bakken eller snø. Se værvarselet her.

12.11.19 14:48

OSLO (Nettavisen): Klokka ni tirsdag var det minusgrader i Hedmark og Oppland og nedbøren er på vei, melder Meteorologisk institutt. Selv om temperaturen skal stige utover dagen, vil det i en periode være fare for regn som fryser på kald bakke i de sørligste områdene. Nord for omtrent Lillehammer vil nedbøren komme som snø, ifølge varselet.

– Det er de første timene i ettermiddag og kveld jeg er mest bekymret for. Med en gang regnet kommer blir det som regel glatt, men det kan også bidra til å smelte snø og is hvis regnet holder en høyere temperatur – noe som ikke er helt usannsynlig med tanke på at temperaturen skal stige utover ettermiddagen, sier senioringeniør Tore Dyrseth i Statens vegvesen til Romerikes Blad.

Sjekk ditt værvarsel på yr.no

I Nord-Norge har de hatt noen kalde dager og Bardufoss satte ny kulderekord for november.

- Onsdag stiger temperaturen, og det blir mer levelige forhold for utendørsaktivitet de neste dagene! er beskjeden fra Meteorologisk institutt.

Klikk på bildet for å forstørre. Værvarsel for Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen og Tromsø.

Slik er værvarselet for Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen og Tromsø de nærmeste dagene, ifølge Meteorologisk institutt og Yr. Foto: Faksimile (Yr)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.