Gå til sidens hovedinnhold

Meteorologen: Her kan det bli kolonnekjøring på kort varsel

Snø og vind kan skape utfordringer i fjellet i Sør-Norge.

Redusert sikt, snø som pakker seg i veibanen og kolonnekjøring på kort varsel. Det er noe av det du kan støte på om du skal over fjellet i Sør-Norge det neste døgnet. Meteorologene har sendt ut gult farevarsel for kraftig snøfokk.

Varselet gjelder for perioden fram til lørdag morgen.

Rådet er å beregne ekstra tid til transport og kjøring, bruke riktige dekk og kjøre etter forholdene.

Se oppdatert farevarsel på yr.no her

Har fått en del snø

Vestland fylke og Møre og Romsdal har fått en del snø det siste døgnet. Særlig i høyere strøk i Møre og Romsdal har det kommet en del, ifølge Meteorologisk institutt. På fjellet Mannen har økningen vært størst, 40 centimeter siste døgn. Her fortsetter snøbygene i dag, fredag, ifølge meteorologene.

Sjekk ditt lokale værvarsel på yr.no

Troms: Noen timer med ruskevær

Lenger nord, i Troms, er det utfordrende vær i vente lørdag kveld. Da kan nedbør og vind gi noen timer med ruskevær i form av snøbyger og kuling i ytre strøk.

Fredag ettermiddag melder Vegtrafikksentralen sør om stort sett bar vei, men fare for glatte partier på E34 over Haukelifjell. Det er minus 1 grad, lette snøbyger og sterk kuling klokka 14.00.

- Vinteren står for tur, og snart vil snø og is prege vår hverdag når vi er ute på veien. Vi oppfordrer trafikantene til å beregne god tid, holde avstand til medtrafikanter og kjøre etter gjeldende forhold. Vi ønsker alle en trygg og god tur på veien, skriver Vegtrafikksentralen øst i en Twitter-melding fredag.