*Nettavisen* Nyheter.

Meteorologen i Miami: - Se opp for fallende iguaner

OBS-VARSEL: Florida opplever en uvanlig kald januarmåned, og meteorologene er ute med et spesielt varsel knyttet til de kaldblodige iguanene. Dette bildet viser riktignok en iguan i en dyrehage i Tyskland.

OBS-VARSEL: Florida opplever en uvanlig kald januarmåned, og meteorologene er ute med et spesielt varsel knyttet til de kaldblodige iguanene. Dette bildet viser riktignok en iguan i en dyrehage i Tyskland. Foto: Martin Meissner (AP)

Florida er vant med gjennomsnittstemperaturer på 16 grader i januar. Nå fryser både dyr og mennesker.

22.01.20 11:13

- Dette er ikke noe vi pleier å legge inn i værvarselet, men bli ikke overrasket om dere ser iguaner falle ned fra trærne, lød meldingen fra meteorologene i National Weather Service i Miami i delstaten Florida i USA onsdag.

Miami er om 11 dager vert for Superbowl, det store finaleoppgjøret i amerikansk fotballs største liga og den største TV-begivenheten i USA. Men oppkjøringen til FNL-finalen i Florida er nokså kjølig.

Den siste natten krøp gradestokken godt under 7 plussgrader i Sør-Florida, noe som beskrives som «uvanlig lave temperaturer».

Både to- og firbeinte fryser i en delstat som er vant med at gjennomsnittstemperaturen i januar ligger rundt 16 grader.

- Iguaner er kaldblodige dyr. De blir sløve eller helt passive når temperaturen faller under 40 Fahrenheit (cirka 4 grader Celsius. Red. anm). De kan falle fra trærne, men de er ikke døde, skriver NWS Miamia på Twitter.

Klikk på bildet for å forstørre. KALDFRONT: Både to- og firbeinte fryser i en delstat som er vant med at gjennomsnittstemperaturen i januar ligger rundt 16 grader. Nå kan det bevege seg nesten ned mot nullpunktet. Bildet er tatt i Collins Avenue på Miami Beach 9. januar.

KALDFRONT: Både to- og firbeinte fryser i en delstat som er vant med at gjennomsnittstemperaturen i januar ligger rundt 16 grader. Nå kan det bevege seg nesten ned mot nullpunktet. Bildet er tatt i Collins Avenue på Miami Beach 9. januar. Foto: Eva Marie Uzcategui (AFP)

Klikk på bildet for å forstørre. MULIG IGUAN-FALL: Slik ser det litt spesielle værvarselet ut fra National Weather Service i Miamia onsdag.

MULIG IGUAN-FALL: Slik ser det litt spesielle værvarselet ut fra National Weather Service i Miamia onsdag. Foto: (NWS)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag