Gå til sidens hovedinnhold

Meteorologen: - Kan få hele nedbørnormalen for september på én uke

- Mest regn blir det Østafjells, sier meteorologene om været inn mot helga.

Tunge nedbørsskyer er på vei inn mot Sør-Norge denne uka, viser prognosene fra Meteorologisk institutt.

- Jo lenger nord en kommer, jo mindre nedbør får en. Mest regn blir det Østafjells. Der får en kanskje hele nedbørnormalen for september kun på denne uka, skriver meteorologene på Twitter.

Sjekk ditt lokale værvarsel på yr.no

Dermed er det bare å finne fram paraply og regntøy. Ifølge yr.no begynner det å regne i Oslo onsdag mens de største mengdene er ventet onsdag kveld og natt til torsdag. I Kristiansand er det ventet mye nedbør torsdag og fredag. For Lillehammer er det nedbørsskyer alle dager til og med helga.

Beveger vi oss nordover til Trondheim, er det sol som titter fram bak skyene både onsdag, torsdag og fredag. I Bodø viser ikke værkartet noe nedbør denne uka, ei heller i Tromsø.

Satellittbilder tirsdag viser et skarpt skille i Sør-Norge. Det er skyer og regn i nordøst og sol i sørøst.

Det siste døgnet har det høljet ned i Agder, Vestfold og Telemark og Viken. I lavlandet kom det 60 millimeter på 24 timer. Enda mer bøttet det ned i fjellet. På Lifjell mellom kommunene Hjartdal, Seljord, Midt-Telemark og Notodden ble det registrert 125,9 millimeter på 24 timer.

I skrivende stund er det ingen farevarsler for nedbør ute, men det er varsler ute for kuling på flere kyststrekninger tirsdag.

Sjekk oppdaterte farevarsler her.