*Nettavisen* Nyheter.

Meteorologen kommer med advarsel

Meteorologen varsler en skikkelig høstuke i Sør-Norge. Tirsdag er det sludd og snø i høyfjellet.

15.10.19 22:17

OSLO (Nettavisen): - Lavtrykkene treffer Sør-Norge denne uka, så vi har en skikkelig gråværsuke i vente. Nord-Norge slipper billigere unna, utenom i dag. Da er det nedbør også i nord, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss til Nettavisen tirsdag morgen.

Snødekke og snøslaps

Skal du opp i fjellet, har meteorologen noen klare råd til deg:

- Snøgrensa er vanskelig å forutsi, for det er store variasjoner og for eksempel 0,6 grader helt oppe på Finse nå, men skal du opp i fjellet, er det vinterdekk som gjelder, sier Gislefoss.

Noen timer senere - klokka 14 - er fasit vekslende snødekke og snøslaps på E134 over Haukelifjell mellom Hordaland og Telemark.

På riksvei 7 over Hardangervidda var det rett før klokka 14 null grader, frisk bris, skyet og lett regn.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Tirsdag klokka 14.30 har landskapet langs E134 over Haukelifjell fått et hvitt dryss. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)

Klikk på bildet for å forstørre.  

VINTERVÆR PÅ VEI: - Det ventes både regn, sludd og snø i høyfjellet tirsdag, og det er sendt ut farevarsel for sludd og snø. Bildet viser riksvei 7 over Hardangervidda mellom Buskerud og Hordaland tirsdag morgen. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)

Venter snø opp i 800-1000 meter

Meteorologisk institutt advarte for mye snø for fjellet i Sør-Norge tirsdag, snø over 800-1000 meter over havet. Dette snøværet skal etterhvert bre seg nordover. Sør for Hardangervidda ventes det overgang til regn midt på dagen.

«Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene», skriver meteorologene i farevarselet.

Vindfullt i Rogaland og Agder

I Rogaland og vestlige områder på Sørlandet blåser det godt tirsdag. De kraftigste vindkastene får man i fjellet, opp i 30 meter per sekund i kastene, melder meteorologen.

Klikk på bildet for å forstørre.  

MYE NEDBØR I VENTE: Mest nedbør i løpet av de neste sju dagene kommer det på Sørlandet og Østlandet, melder Meteorologisk institutt. Foto: Faksimile (Meteorologisk institutt)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag