Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Rafael Escobar Løvdahl, har notert seg at mange leter fram felleski og grusskiene i disse dager. Det kan være lurt.

– Jeg tror at det blir perfekte forhold for å teste felleski til helga. For her blir det mye sol de neste dagene. Det blir fine dager på Instagram, sier Løvdahl.

Han lover glitrende forhold for alle som er glad i sol og snø. Det er bare å kaste seg ut i det.

– I det store og hele vil det være tipp topp vær å ferdes ute i skiløypa. Det er lett å holde meteren, fint for grusskia å få litt sliping, eller gå i høyden der det sikkert vil være fine forhold, sier meteorologen til NTB.

Unntaket

Det meteorologene kaller det austafjeldske, altså Østlandet og Sørlandet, er dessverre unntaket i helgeværet. Det blir mye surt, men egentlig ikke så mye å sutre over i resten av landet.

Det er en svak vestavind som vil prege værforholdene langs kysten. På Vestlandet vil man oppleve at det letner litt i helga.

Sjekk værvarselet fra yr.no her

– Det er ikke helt umulig at det kan bli perioder med opphold. Det blir variasjoner av grått og av og til litt nedbør. Den kommer som regn på kysten og snø i fjellet, sier Rafael Escobar Løvdahl.

Pålandsvær

I Trøndelag, Nordland og Troms - der blir det mer vær. Det er av type pålandsvær som kommer inn fra havet. Det vil regne i sør, gå over i klissen sludd som blir mer tørr jo lenger nord du kommer.

– Her er det pålandsvind. Kuling i perioder og av og på med bygevær. Finnmark slipper litt billigere unna. Men også her vil det være perioder med snøbyger. Lettest vil det være på vidda. Værtypen er for det meste skyet, sier meteorologen.

(©NTB)