Gå til sidens hovedinnhold

Meteorologen med farevarsel: Her kommer styrtregnet

Fare for lokale oversvømmelser, advarer meteorologene.

OSLO (Nettavisen): Meteorologisk institutt er ute med farevarsel for styrtregn. Fra natt til onsdag til onsdag morgen ventes kraftige regnbyger å treffe deler av Østlandet.

Se oppdaterte farevarsler på yr.no

- Bygene vil variere i intensitet og mengde, og du kan følge med på Kart på Yr når været nærmer seg! lyder rådet.

Langs kysten av Møre og Romsdal og Trøndelag er det tirsdag stort sett godværsskyer, men utover ettermiddagen ser det ut til å bli mer aktive skyer, med regnbyger og kanskje tordenvær, ifølge meteorologene.

Venter temperaturer opp i 30 grader

Mandag lovet meteorologen en høysommeruke på Østlandet, med temperaturer opp i 28 grader, men det var også snakk om regnskyer.

Tirsdag rykker altså Meteorologisk institutt ut med et farevarsel.

Men utover i uka ventes høytrykket å gjøre seg gjeldende for fullt i Sør-Norge. Noen steder kan vente seg temperaturer opp i 30 grader torsdag, viser prognosene på yr.no, blant annet Arendal, mens Tønsberg og Oslo kan vente seg opp i 28 grader og Lillehammer og Kristiansand 27 grader.

- Med unntak av noen kraftige byger i morgen, blir det en fin sommeruke for Sør- og Østlandet. Temperaturene kommer til å ligge mellom 25 og 30 grader, skriver meteorologene på Twitter tirsdag.

Langstrakt høytrykk

- Dette høytrykket har sitt senter over Azorene og strekker seg over Storbritannia, Sør-Norge og inn i Sverige og Russland nå. Det vil etterhvert bevege seg fra Azorene og inn mot Storbritannia, og da nærmer senteret seg Norge, uttalte meteorolog Magnus Ovhed til Nettavisen mandag.

Regn i nord

I Nord-Norge blir det en del regn og regnbyger de neste dagene, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

- Foreløpig ser onsdagen ut til å bli et lyspunkt, og da er heller ikke temperaturene så verst!

Les også

Meteorologen: - Dette blir en uke med høysommer på Østlandet