Vi har akkurat passert starten av desember, og noen har nylig opplevd det første snøfallet. Nå er snøen på vei igjen flere steder, og det er bare å preppe skiene før helgen.

- Det er stor variasjon i hvor det vil komme en del snø det neste døgnet i Agder og Telemark. Det meste av snøen ventes over 400-600 meter, noe som betyr at mange skiområder kan få godt med påfyll av snø!, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

Ski på hytta

I Viken og Innlandet vil snøgrensen bli enda lavere. I de områdene ventes snøen over 200-300 meter.

- Det har vært lite snø hittil, men nå kommer det til helgen. Mange vil reise til hytta, og da er det store muligheter for sesongens første skitur, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød til Nettavisen.

Selv om det blir snø, blir imidlertid været kun «så der».

- Været blir ikke kjempebra, det blir grått. Men snøen vil legge seg i høytliggende strøk, forsikrer meteorologen.

Surt vær

De siste dagene har det vært en del nedbør i hovedstaden, og Granerød har ikke gode nyheter mot helgen.

- Temperaturene blir rundt null og noen få plussgrader. Det kommer lett regn og sludd med jevne mellomrom. Det blir noe mildere mot helgen, men det skal svært godt gjøres å finne noe sted for å ta en skitur. I marka kan det komme noe nysnø, men ikke nok til en skitur. I byen vil nedbøren komme som regn, sier meteorologen.

Sjekk værmeldingen på yr.no

Han avslutter med å si at været på Vestlandet og nordover blir ganske tørt, og at det blir varmere enn vanlig noen steder.

- Det blir ikke kaldere enn -4 eller -5 grader på Finnmarksvidda. Det er veldig mildt for denne årstiden, hevder Granerød.