Se hvordan været blir framover:

- Vi må nesten si at det er litt tilfeldigheter inne i bildet, siden det har vært så ustabilt i det siste. Men store deler av landet blir liggende mellom to lavtrykk i kveld. Det kunne fort vært helt annerledes, sier vakthavende ved Meteorologisk institutt, Eldbjørg Moxnes, til Nettavisen.

Med andre ord er det veldig gode nyheter for de som har tenkt til å fyre opp Sankthansbålet eller bare nyte kvelden utendørs.

- Østafjells er temperaturene godt over 20 grader til litt utover kvelden. Ellers er det rundt 15 grader mange steder. Det er også stort sett ganske rolige vindforhold de fleste steder, og spesielt Østafjells og på Vestlandet sør for Stadt blir det lite skyer, forteller Moxnes videre.

Les også: Sankthansaften nesten uten regn

Gode forhold

Hun legger til at man heller ikke skal se bort ifra temperaturer på oppimot 25 grader enkelte steder.

- Indre strøk Østafjells, sørover, Buskerud og Telemark kan få det nokså varmt i kveld. Så det er ikke umulig at de klassiske varme stedene der får 25 grader, mener meteorologen.

Lengst nord virker det å bli en litt mer skyet værtype, mens Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland også får hakket flere skyer enn Sør-Øst-Norge. Utover kvelden virker det også å komme litt mer nedbør i disse områdene.

Moxnes forteller at det også ligger an til gode forhold for selve tenning av Sankthansbål i det ganske land.

- Det har heldigvis ikke vært så tørt i det siste, så det bør være mulig å kunne nyte Sankthansbål i relativt trygge former. Man skal likevel være forsiktig med åpen ild og følge retningslinjene med tanke på bålforbudstiden, sier hun.

Varmere i vannet enn på land

Med gode temperaturer i luften, er det gode muligheter for å ta seg et bad på sankthans. På Twitter melder meteorologene at dersom du venter en stund med kveldsbadet, kan det faktisk være varmere i vannet enn på land.

Det betyr imidlertid ikke at det er veldig varmt i vannet, heller at det blir kjøligere lufttemperatur på kvelden. '

- Badetemperaturene svinger ikke på samme måte som lufttemperaturene fordi vann har høyere varmekapasitet, skriver meteorologene.

30 grader neste uke?

Selv om det ikke virker å bli noen tropenatt på Sankthans, tror Moxnes på at flere steder kan opprettholde 15 grader gjennom natten til torsdag.

- Det er greit å forberede seg på at det blir kaldere over natta. Men mange steder vil det faktisk bli varmere i vannet enn på land for de som skal være seint oppe, siden badetemperaturene ikke endrer seg noe særlig, tipser meteorologen om.

I tillegg har Moxnes nok en gladnyhet på lager. Til tross for at det kan komme litt skiftende vær innen uken er omme, inkludert potensielle byger på fredag, ser det nemlig veldig bra ut neste uke.

- Det er en stigende tendens. Jeg tror ikke det er umulig at vi kommer opp på 30-tallet neste uke. Da får vi enda mer varmere luft opp fra Europa og mot Sør-Norge. Det er ikke de store endringene i nord, men i sør får man lite skyer og fort temperaturer på over 25 og 30 grader, forteller hun.

Dermed fortsetter trenden som har vært gjeldende for mesteparten av juni så langt.

- Det er klart det har vært ganske varmt i juni, og kun i perioder har vi fått litt skyer og nedbør. Temperaturmessig ligger vi godt over normalen for juni enn så lenge.

Les også: MDG forklarte smellen med denne maskinen: – Står for en brøkdel