Det nærmer seg helg og flere har tenkt seg en tur på fjellet. Snøforholdene begynner å bli bra, så en tur i bakken eller en tur ut i skisporet er balsam for sjelen og en god avkobling i helgen. Nå kan det hende at utflukten blir mer strabasiøs enn ønsket, fordi meteorologen har en klar advarsel.

Les også: Advarer mot værskifte: – Kan bli problematisk

- Fjellgeiter pass på! I ettermiddag øker vinden i fjellet i Sør-Norge til vestlig stiv til sterk kuling, og i morgen blir den enda kraftigere med liten storm i høyfjellet som blåser vind. I tillegg blir det mildere, noe som gjør at det kommer snø fra 1000 meters høyde torsdag og fredag, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

Flere farevarsler

Det sendes også ut flere farevarsler på grunn av det dårlige været.

- Vi har sendt ut farevarsel på oransje nivå, det nest høyeste farenivået, for vindkast i Agder Telemark, Buskerud og Innlandet på fredag. De kraftigste vindkastene er ventet tidlig fredag ettermiddag, og vil være på omkring 25-30 m/s, står det å lese i en ny Twitter-melding fra Meteorologisk institutt.

Vestlendingene får det ikke veldig mye bedre, og bør sørge for å ha på seg gode regnklær på vei til jobb fredag formiddag.

- Vi har sendt ut gult farevarsel for mye regn i Rogaland og Hordaland fra natt til fredag til fredag ettermiddag. Det kommer mest regn i midtre og indre strøk, og noen steder kan det komme 50 til 65 millimeter på tolv timer, skriver Meteorologisk institutt.

- Ganske høstlig vær

Hvis man skal holde seg i lavlandet de neste dagene, bør man definitivt vurdere å hente frem en skikkelig regnjakke eller en god paraply.

- Det er ganske høstlig vær i vente, typisk novembervær, sa statsmeteorolog Rannveig Eikill fra Meteorologisk institutt til NTB, onsdag ettermiddag.

I Nord-Norge har det vært ganske mildt vær den siste tiden, med vekslende vær. Nå skal temperaturene nedover igjen. Torsdag blir det kraftige byger flere steder i Nordland med litt tordenvær utover kvelden.

Les også: Temperaturfall i nord – ruskevær i vest

- Det blir hovedsakelig regn, men du skal ikke langt opp i fjellet før det blir snø. Temperaturene bikker over på minussiden. Det blir nok ikke fryktelig kaldt, men det blir nok et par minusgrader mange steder. I Tromsø vil det nok ligge noen grader under null, sa statsmeteorologen.

Regn og vind

På Vestlandet kommer det flere lavtrykk inn fra vest de neste dagene. Denne delen av landet tar imot hovedstøyten av nedbør, men den kan også trekke litt innover Østlandet.

- Det vil regne både på Vestlandet og i Trøndelag fra fredag. Det ser også ut som vinden vil øke kraftig, og det kan blåse godt, også i fjellet, fortalt

Sjekk værvarselet til yr.no

I helgen vil temperaturene også falle noe i Sør-Norge, men det er foreløpig ikke snakk om minusgrader og vintervær.

Søndag blir det opphold i ruskeværet på Vestlandet, og det ligger an til klarvær i store deler av Sør-Norge.

- På søndag blir det mer nordvestlig vind med litt skyer først på dagen, men så kan det klarne opp og bli veldig fint østafjells og på Sørlandet, ifølge Eikill.