Gå til sidens hovedinnhold

Meteorologen med klar advarsel: - Kan bli lokale oversvømmelser

Mange kan forvente seg et realt værskifte i neste uke.

Det vil være store lokale forskjeller i intensitet. Tordenværet kan lokalt føre med seg kraftige vindkast og kraftige regnbyger. Noen steder vil ikke få tordenvær, skriver Meteorologisk institutt.

Mandag ettermiddag og kveld vil det være fare for mye lyn og torden på Helgeland og Saltfjellet. Østafjells ventes det styrtregn fra mandag ettermiddag. Derfor anbefaler meteorologen å koble fra elektriske apparater, samt at en unngår åpne sletter og store trær. De har også en anmodning om at folk ikke svømmer eller bader i sjøen.

- Fra mandag ettermiddag til sent tirsdag kveld ventes kraftige regnbyger østafjells, først i sør. Det er store lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endre seg raskt, opplyser meteorologene.

Og skal vi tro yr.no, så skal det bøtte ned i blant annet Oslo i neste uke. På tirsdag melder værtjenesten at det forventes hele 40 (!) mm med nedbør.

- Fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer. Fare for stengte veier og/eller overvann ved bekke- og elveløp. Lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning, skriver de i sitt gule farevarsel.

Meteorologen kommer også med en advarsel på Twitter:

- Fra mandag utpå dagen er tørken over Østafjells. Noen kan få kraftige regnbyger, særlig tirsdag. Følg med på oppdaterte varsler. Det kan bli lokale oversvømmelser, skriver de.