Gå til sidens hovedinnhold

Meteorologen med klar anbefaling til påsketuristene

Om du befinner deg på riktig side av fjellene, kan det bli nokså fint påskevær. Og meteorologene har ett spesielt tips om man virkelig skal dra nytte av fridagene.

- Det varierer litt, men det ser ut som at landet er nokså delt i to i påskehelgen. Østlandet får fortsatt fint og delvis skyet oppholdsvær. Vestlandet, Møre og Romsdal og Trøndelag får derimot bygevær. Nord-Norge får det dårligste været, sier vakthavende ved Meteorologisk institutt, Susanna Reuder, til Nettavisen.

Hun forteller at både Sør- og Østlandet kan forvente seg gode mengder med soltimer, og temperaturen vil også holde seg rundt 9-10 grader fram til søndag.

- Men fra mandag av begynner det å synke litt i gradene. I løpet av natten kan det til og med bli rundt 0 grader. Da snakker vi mer vanlige vårtemperaturer, legger Reuder til.

Les også: Fersk rapport med dyster beskjed om fremtidens påske

Venter snø

Påskeværet ser også ut til å bli nokså bra, men særlig for en spesiell gruppe turister.

- De populære skiområdene Østafjells får litt mer fint vær, mens det blir mer skyet og grått på Innlandet og vestover. Der er det også litt mer vind, og på søndag kan vinden øke til liten til stiv kuling, informerer Reuder.

Hun har også en anbefaling til de som tenker å dra hjem fra påskeferien allerede søndag 1. påskedag. Det kan nemlig være fristende for flere å bli på fjellet én ekstra dag.

- Allerede på langfredag skal snøgrensa synke flere steder, før den stiger litt igjen. Men det skal komme litt nedbør som snø søndag kveld, natt til mandag. På det meste kan det bli 20-25 centimeter i løpet av påskehelgen enkelte steder, men det er mest på Vestlandet, sier meteorologen.

Les også: Politiet med advarsel før helligdagene i påsken: - Se litt på den, og bevar et godt naboskap

- Nyt om man kan

Vestlandet kan også vente seg å få litt mer nedbør som regn i lavlandet i løpet av påsken. Det kommer samtidig med et lavtrykk inn mot helgen.

- Rogaland kan kanskje ha litt mer oppholdsvær på torsdag og fredag, men det kan bli både byger og snøbyger der også utover i påsken. Det gjelder i hovedsak Sogn og Fjordane også, forteller Reuder.

- Så den klare værvinneren for påsken er med andre ord områdene Østafjells?

- Ja, på Østlandet er det bare til å nyte om man kan!

Les også: Dette er helsetoppenes påskeplaner