Gå til sidens hovedinnhold

Meteorologen med nedslående beskjed: - Det kommer en skikkelig rotbløyte

Varsler et ordentlig værskifte.

De siste dagene har det vært tørt vær og sol flere steder i landet. Det har vært vårstemning flere steder i Sør-Norge, mens det har vært ganske kjølig i Nord-Norge med minusgrader på nattestid. I starten av neste uke kommer det imidlertid et lavtrykk fra Storbritannia.

- Det som skjer er at vi får en omlegging i værsituasjonen. Lavtrykket fra sør vil prege været på Sør- og Østlandet. Det vil komme mye nedbør, og vi forventer snø over 500 meter i Sør-Norge, sier vakthavende statsmeteorolog Martin Granerød til Nettavisen.

Yr.no skriver følgende om snøen som kommer:

«I løpet av tirsdag og onsdag vil det komme 10–20 cm, lokalt kan det komme noe mer. Snøværet avtar onsdag. I Agder avtar nedbøren onsdag morgen. I Vestfold og Telemark onsdag ettermiddag».

- Skikkelig rotbløyte

Granerød forteller at områdene som får mest nedbør i starten av neste uke, blir områdene Telemark, Agder og Buskerud.

Sjekk værvarselet fra yr.no her.

- Det kommer 30 til 40 millimeter med regn, tirsdag og onsdag. Det kommer en skikkelig rotbløyte, så det er bare å hente fram regntøyet. Oslo unngår den verste nedbøren, men det blir likevel en relativt dårlig dag, både tirsdag og onsdag, forteller statsmeteorologen.

Og han legger til:

- Det vil også bli kjølig og høstlig. I lavere strøk i Sør-Norge blir det fire til sju grader. Fra og med torsdagen og utover blir det noe bedre, men tendensen viser at det fortsatt kan komme noe nedbør.

Tørt nordover

I Nord-Norge har det vært ganske kaldt i det siste, spesielt i Finnmark. Nå har meteorologen bedre nyheter til alle som bor i nord.

Les også: 17. mai-været kan bli kaldt (+)

- Man kan pakke frem noe av vårtøyet nå. Det blir tørt vær og sol flere steder. Det vil fortsatt blir ganske kjølig på natten, men det blir noe varmere på dagtid med temperaturer fra fem til sju grader. Det er ikke uvanlig at det kan være ganske kaldt eller varmt på denne tiden av året. Det er typisk vår at det skifter litt, sier Granerød avslutningsvis.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet