Gå til sidens hovedinnhold

Meteorologen med nedslående beskjed: - Lavtrykkene danser rundt de neste dagene

Nå tar været en skikkelig helomvending ut uken.

Se video øverst av lavtrykket som kommer.

De siste dagene har mange nordmenn storkost seg med sommertemperaturer, spesielt i Sør-Norge, men de neste dagene blir alt snudd på hodet. En real kalddusj er på vei.

Les også: Her kommer kaldfronten inn fra havet

- Vi har oppdatert farevarsel for mye regn i Agder. Fra sent torsdag kveld til fredag formiddag ventes lokalt opptil 50-70 millimeter regn på 12 timer. Farevarslene finner du her: http://yr.no/farevarsel, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

- Kan gi problemer

- 50-70 millimeter kan gi problemer. Det kan bli en del vann i tettbebygget område. I verste fall kan det bli oversvømmelser, men det skal normalt ikke gi vanskelige kjøreforhold. NVE har imidlertid sendt ut flomvarsel, sier vakthavende meteorolog Magnus Ovhed til Nettavisen.

Sjekk værvarslet på yr.no.

Nedbøren vil også forflytte seg fra sør først til nord sist.

- Lavtrykkene danser rundt Norge de nærmeste dagene! Det første tar en sving innom Sør-Norge med mye regn i natt og på fredag. Neste går på tvers av Nord-Norge og gir varme i nord. Det siste tar en regnfull tur fra sør til nord. Mange lavtrykk, mye regn, og nokså usikre varsler.

Værvinner

Før nedbøren treffer Nord-Norge vil befolkningen få nyte noen dager med godt vær de neste dagene.

- Det blir 15-18 grader, kanskje oppimot 20 grader. Nord-Norge blir betraktelige varmere de neste dagene, og Øst-Finnmark får den varmeste luften, forteller Ovhed.

Les også: Klar beskjed fra FHI om hoggormen

Blant annet vil Kirkenes være like varmt som sydligere land i Europa.

- Etter store temperaturforskjeller mellom sør og nord i #Norge, så utjevner det seg mot helgen! På lørdag vil Kirkenes få lik temperatur som Tyskland, England og Frankrike. Det betyr at det blir en litt kaldere værtype i Sør-Norge, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

Kommentarer til denne saken