I Notodden i Vestfold og Telemark ble det søndag klokken 16 registrert hele 27 grader, mens Vestlandet og Voss ikke ville være stort dårligere med 26,8 grader. Dette godværet har imidlertid ingen planer om å gi seg de neste dagene:

– Sør for Stadt og Dovre ligger det an til lange perioder med sol. Temperaturene holder seg fremdeles rundt 20 grader eller mer. De høyeste temperaturene blir nok Østafjells, sier vakthavende statsmeteorolog Martin Granerød til Nettavisen.

– Her blir det en fin avslutning på de tre sommermånedene, konkluderer han om hele landsdelen.

Sjekk værvarselet på yr.no

Vestlandet vil få litt kjøligere luft først, sannsynligvis allerede fra tirsdag av, mens Østafjells skal det vare noen dager til.

Det blir samtidig ikke all verdens med vind i landsdelen, bortsett fra ett sted:

– Det kan bli nordlig liten kuling på kysten av Vestlandet sør for Stadt, sier meteorologen.

Kaldere i Midt-Norge

Videre nordover, i Møre og Romsdal og Trøndelag, blir det kjøligere og større grunn til å finne frem genseren. Det kan også vært et smart trekk å hente frem paraplyen.

– De blir mer påvirket av et lavtrykk som etter hvert kommer inn i Norskehavet. Det blir litt mer skyet vær her, og det kan også komme litt regn, sier Granerød.

Les også: Solberg: Klima er mer enn olje og oljeproduksjon

– Jo lengre nord man kommer i dette området jo mer regn blir det også, spår meteorologen, og legger til at det også vil bli mer og mer regn jo lengre ut i uken man kommer.

Her blir det litt mindre vind enn sør for Stadt, med hovedsaklig bris fra vest.

Vått i Nord-Norge

Det er, kanskje ikke uventet, Nordland, Troms og Finnmark som får høsten først, ifølge meteorologen.

– Det er lavtrykket i Norskehavet som kommer til å prege været der. Nedbøren ser ut til å sette inn for alvor allerede tirsdag. Stedvis kan man få 30-50 mm nedbør i løpet av det døgnet. Det er nok vidda og Øst-Finnmark som slipper unna mesteparten av denne nedbøren. Resten av området kommer nok til å få det ganske vått.

Temperaturene vil ligge på rundt 10-12 grader tirsdag, og synke utover uken.

Spitsbergen vil også få kjøligere vær utover uken, med rundt 5 grader på torsdag og fredag.