*Nettavisen* Nyheter.

Meteorologen: Nå begynner skisesongen for alvor

Sesongstart på Beitostølen fredag.

SESONGSTART: Skisesongen er definitivt i gang på Beitostølen, der det også er sesongåpning for langrenn med Beitosprinten denne helga. Foto: Finn Erik Green Lilleås

Denne helga er det nasjonal sesongåpning for skieliten på Beitostølen. Flere steder sparkes skisesongen igang.

22.11.19 13:36

OSLO (Nettavisen): Skisesongen begynner for alvor i dag, melder Meteorologisk institutt fredag og peker på sesongstart for langrenn på Beitostølen og sesongåpning i Hemsedal.

Sjekk værmeldingen for ditt område på yr.no

Beitossprinten, som er nasjonal sesongåpning i langrenn, må regne med litt snø, men ellers rolige vindforhold med svak vind fra øst, ifølge meteorologene. Therese Johaug er en av dem som stiller på Beitostølen. Under comebacket i fjor overbeviste hun stort.

Hemsedal er et av skistedene som ønsker velkommen til sesongåpning denne helga med ny heis og nye bakker - sju heiser og sju bakker i alt.

- Forholdene i Hemsedal er upåklagelig, sier Richard Taraldsen ved Destinasjon Hemsedal ifølge en pressemelding.

Klikk på bildet for å forstørre. MER SNØ: Gode utsikter før skisesongstart på Beitostølen og i Hemsedal, ifølge meteorologenes varsler.

MER SNØ: Gode utsikter før skisesongstart på Beitostølen og i Hemsedal, ifølge meteorologenes varsler. Foto: (Meteorologisk institutt/Yr)

Han opplyser at det ikke bare er i alpinbakken det skjer. Hemsedal Langrenn er klar med 80 kilometer oppkjørte langrennsløyper.

Nettstedet Fnugg melder om flere alpinanlegg som er åpne eller åpner kommende helg. Kvitfjell Alpinanlegg er åpent og melder om fine forhold. Her er familieheis E, Kvitfjell Express B og Vestside Express C åpne, og lørdag åpner flere bakker.

Skiforeningen melder fredag om tåke, regn og temperaturer fra 2,5 til 6 grader i Oslo-marka.

Klikk på bildet for å forstørre. Therese Johaug og trener Geir Endre Rogn th. pressetreffet på Beitostølen.

KLAR FOR RENN: Therese Johaug og trener Geir Endre Rogn på pressetreffet på Beitostølen torsdag. Fredag braker det løs med sesongstart. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

- Regnet og mildværet har tatt skiføret de fleste steder, men fortvil ikke - det er fortsatt gode skimuligheter på Lygna, ut fra Brovoll og Sjonken, fra Svartbekken og fra Solli i Asker. Det skal regne i dag og mye av morgendagen, men er vi heldige vil forholdene holde seg sånn noenlunde også i helgen, heter det i en oppdatering på foreningens nettside.

Klikk på bildet for å forstørre. LYGNA: Fine forhold i lysløypeanlegget på Lygna torsdag kveld, men god plass i de nykjørte løypene.

LYGNA: Fine forhold i lysløypeanlegget på Lygna torsdag kveld, men god plass i de nykjørte løypene. Foto: (Skiforeningen)

Klikk på bildet for å forstørre. Bilde fra Beitostølen.

BEITOSTØLEN: Beitossprinten, som er nasjonal sesongåpning i langrenn, må regne med litt snø denne helga, ifølge meteorologen. Foto: (Beitostølen Resort)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.