Gå til sidens hovedinnhold

Meteorologen om 17. mai-været: - Blir spennende å se hvor varmt det blir

- Det blir mer vårlige temperaturer framover, sier meteorologen - 10 dager før grunnlovsdagen.

OSLO (Nettavisen): - Varmere luft i vår del av Europa gir høyere temperaturer kommende uke, og det ser ut til at varmlufta gradvis brer seg nordover også, sier statsmeteorolog Pernille Borander fra sin post hos værvarslingen i Tromsø fredag.

Langtidsvarslet ser heller ikke så verst ut for helga inn mot nasjonaldagen 17. mai:

- Akkurat slik det ser ut nå, slutter helgen om en uke med oppholdsvær og ganske mildt vær i Sør-Norge, sier Borander og forteller at den kommende uka ser mer normal ut til mai å være rent værmessig.

Sjekk ditt lokale værvarsel på yr.no

- Mange er spent på 17. mai

Det blir mer vårlige temperaturer framover, og det blir spennende å se hvor varmt det blir. Vi vet at mange er spent på 17. mai, som foreløpig ligger utenfor langtidsvarselet. Neste uke kan vi si mer sikkert, men for Sør-Norge ser det relativt mildt ut, om ikke like varmt som tidlig i uka. Vi venter oppholdsvær for Sør-Norge, men det er spredning i prognosene fra Trøndelag og oppover. Den siste helga i neste uke ser også kjøligere ut for Troms og Finnmark, der det kanskje kan komme litt sludd og snø igjen, sier Borander.

- Opp i 20 grader

Det som er mer sikkert er at temperaturene kommende uke kan bli riktig så hyggelige.

- Det er potensiale for at Sør-Norge kan få opp i 20 grader. Mandag venter vi riktignok en våt dag, men tirsdag ser bra ut, sier hun.

Varmen kan strekke seg helt opp til Nordland, som tirsdag kan vente seg temperaturer opp i 15 grader, viser prognosene.

- Har vært etterlengtet

Mai-måned har ikke vært av de varmeste så langt, og helt i nord har det vært skikkelig vinter, men akkurat nå gleder meteorologen seg over at Tromsø har opplevd noen fine dager med skyfri himmel.

- Det har vært etterlengtet, men nå gjør vi oss klare til en helg med sludd og snø, sier Borander og forteller om 4,5 varmegrader i Tromsø fredag.

Lavtrykk på vei: Nord i landet lurer sludd og snø i horisonten: