– Det er ganske mildt nå, og det ser vel ut som det holder seg også i morgen (tirsdag, journ.anm.). Men i løpet av onsdag eller torsdag begynner det nok å komme kaldere luft, forteller vakthavende ved Meteorologisk institutt, Eldbjørg Moxnes, til Nettavisen.

Les også: Fullstendig kaos: - Problemet er at alle har en businessklasse-mentalitet

Hun bekrefter at det den siste tiden har vært uvanlig varmt vær og godt over normalen for denne tiden av året.

I helgen sørget fønvind for at man blant annet så temperaturer på 16-17 grader i Møre og Romsdal og Trondheim.

Les også: Kaos etter togstans: – Regn med innstillinger

Blir mildere igjen

– Det er ikke noe veldig vintervær på gang heller, men det blir vel litt økende lavtrykk som kanskje kan gi litt mer vind og høstlig vær på den måten. Det er fortsatt litt usikkert, men så rolig som det har vært nå, blir det nok ikke hele uka, oppsummerer Moxnes.

Statsmeteorologen forteller at den kalde lufta i Trøndelag og nordover kommer til å strekke seg videre sørover til Sør-Norge utover fredagen. Men det vil derimot variere også framover.

– Det blir kanskje litt forbigående, for det blir nok fort mildere vær igjen i sør i løpet av helgen. I nord vil man derimot få det litt kaldere enn det har vært i det siste, sier Moxnes.

Dette sa Roma-manager José Mourinho da han ble spurt om det norske været:

På Vestlandet blir det også en gradvis nedgang i temperatur mot torsdagen og fredagen, men plussgradene holder seg fortsatt godt.

– I trøndelagsområdene er det fra torsdag at det begynner å bli kaldere og mer rufsete vær. Men det er nok ikke noe snø i kyststrøkene i sikte enda. Da må man opp til Nord-Norge for å finne muligheter for hvit nedbør i kortere perioder fra torsdag av, sier Moxnes.

Kan få snø

Det er heller ikke snakk om mange minusgradene i nord, selv om Bodø på fredag kan oppleve sine første «blå» på en stund.

– Tromsø kan også få snø kommende helg, og her kan det faktisk bli snø helt ned mot kysten.

Nedbør blir det derimot ikke store mengder av med det første noen steder. Det er fortsatt litt bygeaktivitet i Sør-Norge og Vestlandet sør for Stad mandag og tirsdag, men ellers er det oppholdsvær for det meste.

– Det blir mindre nedbør i Sør-Norge i midten av uka, før Midt-Norge tar mer over. Da også kan det bli litt perioder med nedbør som snø i Nord-Norge, men det er ikke veldig mye, forklarer meteorologen.