Januar har vært en måned med mye vær, farevarsler, storm og nye rekorder har blitt tangert værmessig. Slik starter ikke i den første uken av februar, forsikrer meteorologen.

Les også: Stormen i november ødela skog for 100 millioner

Meteorolog Eirin Walstad forteller at det stort sett vil være en rolig start på uka med betraktelig færre og mindre alvorlige farevarsler. Det er også få utfordringer i vente, en stor kontrast sammenlignet med været som har vært i store deler av januar. Dette melder også Meteorologisk institutt om på Twitter:

Rolig på Østlandet

De som bor på Østlandet kan vente seg litt snø de neste dagene, grunnet et lavtrykk som kommer inn fra Vestlandet.

- Det er ikke ventet noe store mengder med snø der, det vil stort sett komme som litt spredt snø, sier meteorologen til Nettavisen

Temperaturen vil holde seg ganske stabilt under null og det vil stort sett være overskyet, likevel er det mulighet for at sola titter fram. Meteorologen utpeker onsdag som en dag sola titter fram.

– Selv om det er ventet oppholdsvær store deler av uka, ser onsdag spesielt bra ut. Onsdagen ser veldig lovende ut for Østlandet, og da er det gode muligheter for å være ute i sola , forteller Walstad.

Les også: Helgens uvær førte til flere skademeldinger enn Gyda

Stille og kaldt vær i Nord

I Nord Norge er det ventet en del fralandsvind. Denne vinden vil holde snøbygene på avstand der.

– Inn mot torsdagen er det ventet rimelig kalt og stille vær. Litt vind og lave temperaturer vil kjennes godt. Det er jo fortsatt vinter, men her vil det bli bedre enn det har vært i Januar, sier Walstad

Fralandsvinden gir en del bølger som gjør at sjøvannet kan fryse på fartøy, båter og infrastrukturen i strandsonen. Dette er det sendt ut et farevarsel om. Meteorologen ber folk som ferdes på disse områdene være forsiktig.

– For de som skal ut i Nordland og nord for Trondheimsfjorden så kan det være sjøvann som har frosset på bryggene og i strandsonen. Dette er det greit å være obs på, advarer meteorologen.

Dette meldes også om på Twitter:

Unntak på Vestlandet

Vestlandet kan vente seg en del skiftende temperaturer. Temperaturene vil ligge på minus siden stort sett overalt, men her vil det variere en del.

- I morgen vil dette gå over til regn og litt vind. Med dette kommer det noen farevarsler på is, på grunn av at man har lave temperaturer som går over til mildvær og regn.

Dette vil påvirke både kjøre og gå-forholdene i morgen. Samtidig er det også ute farevarsel på høy vannstand mellom Måløy og Ålesund, melder Meteorologisk institutt om i en Twitter-melding:

- Litt vind er ventet i fjellene, så da vil nedbøren som kommer inn vestfra som regn skape snøfokk i fjellene. Det er Vestlandet som får litt uvær nå, sier meteorologen til Nettavisen.

Likevel forsikrer meteorologen om at alle farevarslene er på gult nivå, så det vil ikke være noe store utfordringer.