Gå til sidens hovedinnhold

Meteorologen: - Sydentur er unødvendig

- Sydentur er unødvendig, sier meteorologene om helgeværet i Sør-Norge.

- Denne helga kan Oslo konkurrere med for eksempel Malaga, både når det gjelder soltimer og temperatur, melder Meteorologisk institutt på Twitter.

Temperaturprognosene for Sør-Norge er så oppløftende, iallfall hvis du setter pris på varme, at meteorologene drar paralleller til andre breddegrader:

- Sydentur er unødvendig, konkluderer de.

Meteorologisk institutt venter også høye temperaturer i fjellet i Sør-Norge. Natt til fredag var det flere steder 3 og 4 minusgrader, men denne helga skal temperaturen skyte i været - også i høyfjellet. Kontrasten blir altså stor.

Sjekk ditt værvarsel på yr.no

Det kan bli hele 15-20 plussgrader på dagtid, varsler Meteorologisk institutt på Twitter.

Helg med sol og varme

Meteorologisk institutt har var tidlig ute denne uka og varslet en solfylt og varm helg med de mest optimistiske prognosene for Østlandet og Sørlandet.

- Potensialet for 25 grader er tydelig for Østlandet og Sørlandet, sa statsmeteorolog Pernille Borander til Nettavisen tirsdag.

- Det er forsåvidt ikke et veldig stabilt høytrykk, og etter helgen ser det ut til at vi skal tilbake til et mer ustabilt værregime med lavtrykk og skiftende vær, så det gjelder å gripe dagen, uttalte Borander.

Ifølge prognosene kan store deler av landet nyte finværet, mens Troms og Finnmark må regne med lavere temperaturer og overskyet vær.

Bergen nådde forøvrig første dag i år med temperatur over 20 grader torsdag.