Meteorologisk institutt går mandag fra gult til oransje på sitt farevarsel for Agder og Telemark og varsler svært mye snø fra mandag kveld og til og med natt til torsdag. Det ventes mellom 40 og 80 centimeter snø.

Sjekk ditt lokale værvarsel på yr.no

36,6 minusgrader

Indre strøk av Troms og Finnmark opplevde de laveste temperaturene i Norge natt til mandag. Karasjok registrerte ned i 35,3 minusgrader, Kautokeino 36,6 og Bardufoss 29,6, viser tallene fra målestasjonene i nord.

I Sør-Norge var det også en natt med et tosifret antall minusgrader mange steder, også i Oslo, der Bjørnholt registrerte 14 minusgrader og Blindern 10 minus.

De laveste temperaturene i Sør-Norge kom ikke overraskende i høyfjellet, som på Folldal i Innlandet fylke (694 meter over havet) der gradestokken viste 28,4 minus.

Les også: Prissjokk mandag morgen: Dette har ikke skjedd før

- Minusgrader de fleste steder

- Det er nokså kjølig, med minusgrader de fleste steder. Unntaket er helt ute ved kysten, der det såvidt er over null. Det gjelder også i Agder utenfor Vestlandet og i nord, sier statsmeteorolog Julie Solsvik Vågane til Nettavisen mandag formiddag.

I dagene framover er det ventet en liten temperaturstigning i sør, men den vil neppe gi store utslag på strømregningen:

- Det ser nokså kjølig ut i dag, mandag, og for morgendagen. Så venter vi en sakte stigning i sør. Der skal temperaturene litt opp ved kysten, slik at det kommer på plussiden der, men det er fremdeles mest minusgrader utover i uka, sier Vågane.

- Det er ikke snakk om drastiske endringer, legger hun til.

Telemark og Agder: Svært mye snø

Meteorologisk institutt starter uke med noen vinterlige farevarsler. Et gult farevarsel advarte for snø i Telemark og Agder fra mandag kveld til tirsdag kveld, og det var snakk om 10-25 centimeter i midtre og ytre strøk av Agder og Telemark vest for Skien. Dette varslet ble ved 12-tiden mandag oppdatert til et oransje farevarsel og prognoser på 40 til 80 centimeter snø.

Se oppdatert farevarsel på yr.no

- Aller mest snø ser ut til å komme på grensen mellom Agder og Telemark fra mandag kveld til tirsdag kveld. Det kan da komme 20-40 centimeter på et døgn. Onsdag vil det komme mye snø lenger vest, heter det i varselet.

I Nord-Norge og Midt-Norge er det ute farevarsel for moderat ising på skip.

- Her er det fralandsvind som skaper fare for ising på skip, sier meteorologen.

For Nord-Norge er det ventet fortsatt ganske kaldt og fint vær de nærmeste dagene. Midt-Norge og Vestlandet kan vente seg en del vind.

- Der kan det bli ganske vindfullt. For Rogaland ventes det vind opp i liten storm, sier Julie Solsvik Vågane.