Gå til sidens hovedinnhold

Meteorologen: - Vent med å legge om til sommerdekk

Det er vintervær i nord, og nå varsler meteorologen kjøligere vær også i Sør-Norge, men mange kan få «en ganske så fin helg».

OSLO (Nettavisen): Hva gleder du deg mest til når det blir varmere i været? spurte vi leserne. «Å slippe å fryse», «Kaste vinterklærne», «være ute og holde på i hagen», «utepils», «å sole meg» var noen av svarene vi fikk inn.

Les også: Meteorologen: - Mange har en ganske fin helg i vente

Venter nytt lavtrykk

Nå ser det ut til at vi må smøre oss med tålmodighet litt til. Et nytt lavtrykk er ventet å skape kjøligere vær i Sør-Norge neste uke, melder Meteorologisk institutt.

Sjekk ditt lokale værvarsel på yr.no

- Det betyr at det kan komme snø ned til rundt 200-300 meter, så har du ikke lagt om til sommerdekk ennå er det bare å vente litt til med det, skriver meteorologene på Twitter.

Snø og vind i Tromsø

I nord er det heller ikke særlig varmt. I Tromsø er det snø og vinter fredag morgen. Gradestokken på værstasjonen på E8 Sandvikeidet viste 3 minus rett før klokka 07.30 og værvarselet forteller at det er ventet snø og vind. Det er ute farevarsel for snø i Troms, et varsel som gjelder fram til klokka 14 fredag.

- Ganske så fin helg i vente

Temperaturene inn i helga blir ikke veldig høye.

- Det er litt begrensa hvor varmt det blir, trolig opp i 12-13 grader på det varmeste, kanskje nærmer vi oss 14 grader noen steder, sier statsmeteorolog Martin Granerød til Nettavisen om helgeværet.

Likevel varsler han at mange har «en ganske så fin helg i vente».

- Det blir lange perioder med sol i Sør-Norge, men det aller beste været får de nok på Vestlandet. Også Østafjells blir det ganske bra, men ikke helt skyfritt, sier han.

Helt i nord fortsetter det med nordavind og snøbyger, men søndag ventes en liten bedring. Det holder seg likevel kaldt i nord med minusgrader på nattestid og såvidt plussgrader i kystnære strøk.

- Kan vi vente oss noen store endringer i været snart?

- Det fortsetter med ganske kjølig vær neste uke, men det ligger etter hvert an til en omlegging med mer lavtrykksaktivitet i sør, men bedre utsikter for Nord-Norge. Det vil likevel fortsette med forholdsvis lave temperaturer, sier Granerød til Nettavisen fredag.

Fra Oslo til Tromsø

Østafjells er det ventet delvis overskyet vær i helgen, men det blir perioder med sol. Temperaturene skyter ikke i været, men det blir iallfall et tosifret antall plussgrader.

Fredag, lørdag og søndag er ventet opp i 12-13 varmegrader i Oslo (Blindern) med lettskyet vær og svak vind, ifølge prognosene på yr.no. I Bergen ventes mye sol og bra vær og temperaturer opp i 10-11 grader i kombinasjon med lett bris fra sørvest.

I Trondheim ventes det opp i 6 plussgrader i helgen og minimumstemperaturer ned i 0 og minus 1. Det ventes lettskyet pent vær og svak vind gjennom helgen.

I Tromsø ventes beskjedne 3 plussgrader på det meste når det blir som varmest søndag. Helga innledes med minusgrader og snø fredag. Lørdag er det ventet maksimalt 0 grader.

Se oppdatert farevarsel på yr.no