Meteorologen: Venter 15 grader og lange perioder med sol

Torsdag blir det godt og varmt Østafjells med temperaturer rundt 15 grader og lange perioder med sol, melder meteorologene.

Torsdag blir det godt og varmt Østafjells med temperaturer rundt 15 grader og lange perioder med sol, melder meteorologene. Foto: (Meteorologisk institutt/Yr)

Tirsdag var Ramnes i Vestfold Norges varmeste sted med 12,6 grader. Nå blir det raskt enda varmere.

20.03.19 12:10

OSLO (Nettavisen): Onsdag er det vårjevndøgn, dagen da sola krysser himmelekvator fra sør til nord. Det skjer klokka 22.58, melder Meteorologisk institutt, som også kan by på vårtegn på værkartet. Særlig torsdag ser det lovende ut Østafjells:

- Fra Oslo til Kristiansand ligger det an til temperaturer rundt 15 grader og lange perioder med sol, melder meteorologene på Twitter.

Ramnes varmest i landet

Varmest i landet på dagtid tirsdag var Ramnes i Re kommune i Vestfold med 12,6 grader, fulgt av Treungen i Telemark (10,9 grader) og to Buskerud-noteringer; Gulsvik i Flå kommune og Drammen, begge 9,8 varmegrader.

Værkartet for disse hittil varmeste stedene viser temperaturer opp i 11 og 12 grader torsdag.

Østlandet og Telemark kan torsdag vente sørvestlig frisk bris, på ettermiddagen dreiende vestlig, liten kuling på kysten. Om kvelden minkende. For det meste oppholdsvær og perioder med sol.

I Agder ventes sørvestlig frisk bris utsatte steder som dreier vestlig. Mot kvelden minkende. Først på dagen litt regn i vestlige områder, ellers stort sett oppholdsvær og perioder med sol.

Se tekstvarsel for hele landet på yr.no

Plaskregn i Hordaland

Natt til torsdag er det ventet plaskregn i Hordaland, særlig i midtre strøk, melder meteorologene på Twitter. Det er sendt ut farevarsel på gult nivå for 6-timers nedbør. Det ventes 30-50 millimeter nedbør.

Vestlig opp i frisk bris på kysten, liten eller stiv kuling i fjellet, om kvelden skiftende bris. Regn, fra om formiddagen etter hvert oppholdsvær og lettere skydekke, lyder værvarselet for Hordaland torsdag.

Slik ser værutsiktene ut for noen av stedene som tirsdag toppet temperaturlisten i Norge. Foto: Faksimile (Meteorologisk institutt)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.