Det tørre været fortsetter utover i uka Østafjells, og det samme gjør gress- og lyngbrannfaren, melder Meteorologisk institutt, som ber folk være forsiktige med åpen ild.

Sjekk ditt lokale værvarsel på yr.no

- Faren fortsetter inntil det kommer nedbør av betydning, heter det i farevarselet.

Tørt i Oslo

I prognosene for Oslo er det ingen nedbør i sikte de nærmeste dagene. Værkartet viser sol og lettskyet vær, med makstemperaturer opp i 12 grader.

Uka starter med flott vær i Rogaland og Vestland fylker, men her kommer lavtrykkene utover i uka som perler på en snor, ifølge meteorologene.

I Bergen ventes det ifølge yr.no nedbør fra tirsdag. Mest nedbør er det ventet onsdag, da prognosene antyder 19 millimeter. Det er ventet makstemperaturer mellom 5 og 9 grader gjennom uka.

I Stavanger ventes det også nedbør fra og med onsdag og utover uka. Lørdag og søndag ventes nedbøren også å falle som snø på natta med temperaturer ned mot null grader.

- Dropp bålet!

I april oppfordres turfolket også på det sterkeste til å droppe båltenning i skog og mark. I år sniker nemlig påsken seg like foran det generelle bålforbudet i skog annen mark, fra 15. april til 15. september.

- Forbudet mot å reise på hytta vil i år trolig føre til at veldig mange legger ut på dagsturer i skog og mark isteden. I den unntakstilstanden landet vårt befinner seg, er det viktig at alle som bruker naturen har et bevisst forhold til brannrisiko, sier administrerende direktør i Skogbrand, Per Asbjørn Flugstad, i en pressemelding.

Han mener det er flott at folk vil ut i marka, men poengterer samtidig at ni av ti skogbranner skapes av menneskelig aktivitet. Ekstra mange turgåere, kombinert med tidlig vår og mange snøbare steder, gir høyere risiko enn normalt.

- I år sniker påsken seg foran startdatoen for dette forbudet, men det er all grunn til å rette seg etter de samme reglene allerede nå. Med bakgrunn i værforholdene vi har hatt i vinter, er skogbrannfaren høyere enn normalt flere steder i landet, sier Janne Hovdenakk, avdelingsleder forebyggende i Follo Brannvesen i Viken fylke.

Les også: NVE ber kommunene forberede seg på flom

Sjekk oppdatert farevarsel på yr.no her