OSLO (Nettavisen): Et lavtrykk som mandag ligger litt sør for Island, er ventet å gi en påfyll av ordentlig vintervær i Sør-Norge denne uka og kraftig vind på Vestlandet, Sørvestlandet og Midt-Norge.

- Vinteren kommer tilbake for fullt. Sørlandet og Østlandet får ganske mye snø tirsdag ettermiddag og natt til onsdag. I Agder-fylkene og Telemark kan det komme opp i 50 centimeter i løpet av et døgn, sier statsmeteorolog Håvard Thorset til Nettavisen.

Thorset venter regn helt ytterst i kyststrøkene, men ellers snø.

- Vil det holde seg kaldt?

- Ja, i indre strøk holder det seg kjølig. Det er ikke ventet noe særlig varme ennå, sier meteorologen.

På Vestlandet og i fjellet i Sør-Norge ventes lavtrykket å gi kraftige vindkraft. Det er sendt ut farevarsel for vanskelige kjøreforhold på Sørlandet, fjellet i Sør-Norge og deler av Østlandet.

Mandag er det mye fint vær over Norge, og i Nord-Norge vil det holde seg fint utover i uka. Men det er kaldt i nord. Minus 30 grader var temperaturen på Finnmarksvidda mandag.

- Det vil holde seg relativt kaldt. Det kommer inn noen snøbyger på ytre strøk av Finnmark og Troms mandag og tirsdag. Mot slutten av uka ventes stort sett fint vær i nord. Det kan komme litt snø i perioder, men ikke store mengder, sier meteorologen.

Sjekk farevarsel på yr.no her.