*Nettavisen* Nyheter.

Meteorologene: Endelig blir det tørt - men du må vente litt

 

Været blir tørt og kaldt fra og med søndag.

Det våte været fortsetter fram til helgen, men så blir det kaldt og tørt i det meste av landet.

De dårlige nyhetene først: enten du bor i nord, sør, øst eller vest blir det fuktig fram mot helgen. Men så bør du finne fram varmere klær.

- Det våte været og de milde temperaturene denne uken fortsetter til og med lørdag de fleste steder, men unntak av nord på Østlandet hvor vi kan få oppholdsvær allerede fra begynnelsen av helgen, sier Magnus Ovhed ved Meteorologisk Institutt i Bergen til Nettavisen.

Nedbøren kommer som regn de aller fleste steder, kanskje med unntak av Nord-Norge hvor det kan komme litt snø. Temperaturene vil holde seg ganske stabilt mellom fem og tolv grader.

Grått mot helgen

Ifølge meteorologene skyldes dette været mild luft fra sør som kryper nordover.

Men om været blir for grått fram til helgen kan man i det minste glede seg til søndag, såframt man ikke har noe imot at det blir kjøligere.

Da møter nemlig den varme luften fra sør kald luft fra nord. Dermed blir det kaldere de fleste steder, men også opphold og gode muligheter for sol.

- Søndag ser bra ut i store deler av landet, med oppholdsvær de fleste steder og sol i enkelte områder, særlig på Østlandet, sier Ovhed.

Droppe paraplyen

Særlig på Østlandet og i Agder-fylkene ligger det an til å bli en riktig fin dag, men hele landet kan sannsynligvis glede seg å droppe paraplyen.

At det blir kaldere forventes ikke å påvirke kjøreforholdene i betydelig grad, for med unntak av litt nattefrost natt til søndag blir det stort sett plussgrader.

Temperaturfallet forventes å fortsette utover i neste uke, men meteorologene understreker at dette er langt fram i tid og at det er vanskelig å si noe sikker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.