– Nord-Norge vil kanskje oppleve litt ekstra vind på lørdagen, men ellers vil det være rolige forhold og oppholdsvær i hele landsdelen. Litt skyet vil det være, men man vil skimte solen de stedene der den har begynt å komme tilbake igjen (etter mørketiden, journ.anm.), forteller statsmeteorolog Pernille Borander til Nettavisen.

Sjekk ut hvordan været blir de neste dagene i videoen øverst i saken.

Det fine helgeværet vil man også få oppleve andre steder i landet:

– Østafjells ligger i le bak fjellene i forhold til hvor lavtrykkene kommer inn. Her vil man få nedbør fredag og den første delen av lørdag, men dette letter fra ettermiddagen av. Her vil man også få lite vind, og det kan i tillegg bli litt sol, forteller hun.

Les også: Snømangel gir NM-trøbbel, arrangøren vurderer grep

Før helgen blir det derimot ikke like bra vær. Et høytrykk over Sentral-Europa gjør at lavtrykkene som kommer oppover kontinentet blir «dyttet» innover Norge, noe som har vært gjennomgangsmelodien i en periode nå:

– Værsituasjonen som har vært, med lavtrykkene som kommer innover landet ett og ett, vil fortsette, sier Borander.

Derfor blir det både vind og nedbør inn mot helgen for store deler av landet, Men selv om det blir bedre vær flere steder i helgen, er det ikke alle som er like heldige.

Se også denne:

Midt-Norge og Vestlandet må smøre seg med litt mer tålmodighet før finværet slår inn, med tanke på at de ligger midt i veien for lavtrykkene som kommer inn fra vest:

– Men det vil som nevnt være litt av og på, lavtrykkene forsvinner jo etter hvert lengre nordover. Men man vil nok få en del nedbør og vind her fremdeles. Vestlandet vil også få mest vind, med vindstyrke opp mot sterk kuling, forteller Borander.

Lavtrykkene er også det som sørger for at vinterværet holder seg unna i store deler av landet. Midt i neste uke kommer riktignok vinteren på en snarvisitt, kan det se ut til – før det igjen kommer lavtrykk, melder NTB.

Sjekk også vårt Nyhetsstudio på været