Orkansesongen i 2020 har skapt så mange stormer at alle navnene på årets liste, som begynner på bokstaver i det engelske alfabetet, er brukt.

Den tropiske stormen Beta var fredag i Mexico-gulfen, med vindhastighet på opptil 18 meter i sekundet. Det er ventet at den i løpet av helgen blir en orkan.

Samtidig dannes den subtropiske stormen Alpha på den andre siden av Atlanterhavet, om lag 19 mil utenfor den portugisiske kysten. Den ventes ikke å bli kraftigere.

Stormene er oppkalt etter bokstaver i det greske alfabetet etter at den tropiske stormen Wilfred, som var sist på lista, oppsto fredag. Lista består av 21 gutte- og jentenavn, som er vekslende i den alfabetiske rekkefølgen, og byttes ut hvert år.

Lista utarbeides av Verdens meteorologiorganisasjon (WMO). WMO velger navn som er lett å kjenne igjen flere steder, så ingen navn som starter på X, Y eller Z, blir valgt.

Det er bare andre gang noensinne at alle navnene på lista har blitt brukt opp. Forrige gang var i 2005, da orkanene Katrina og Wilma førte til enorme ødeleggelser i henholdsvis Louisiana og Florida.

De to navnene er, sammen med Maria, Irma og Harvey, blitt permanent fjernet fra WMO-listene på grunn av skadene de medførte.

(©NTB)