*Nettavisen* Nyheter.

Meteorologene: Her blir det kaldere enn på Nordpolen

Vinterværet vil ikke gi seg. Meteorologene melder om stadig kalde dager.

13.05.20 22:35

- Fortsatt kaldt vær i store deler av Norge de neste dagene. Torsdag og fredag er det faktisk mildere på Nordpolen enn i nordlige deler av Skandinavia, skriver meteorologene på Twitter onsdag ettermiddag.

Se video øverst i saken!

Det har vært både grått og kjølig de siste dagene. Lørdag våknet trønderne til snøfall og det er denne uken sendt ut en rekke farevarsler om mye snø.

Ifølge Yr.nos tekstvarsel ventes nedbøren å fortsette i hele landet torsdag, og det ventes snøvær sør til nord.

Klikk på bildet for å forstørre. Slik ser det ut i Trondheim onsdag. De neste dagene fortsetter med kjølig vær og snø flere steder.

Slik ser det ut i Trondheim onsdag. De neste dagene fortsetter med kjølig vær og snø flere steder. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Det er for tiden ute gult farevarsel om mye snø i Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark.

Klikk på bildet for å forstørre. Oversikten viser værprognosen de neste tre dagene i noen norske byer

Oversikten viser værprognosen de neste tre dagene i noen norske byer

Torsdag kan det komme 10 til 20 centimeter snø i løpet av et døgn i Nordland, og snøen er ventet å legge seg på veiene både i lavlandet og i fjellet både i Finnmark og Nordland, heter det på Meteorologisk Institutts nettsider.

- Torsdag og først på fredag ventes lokalt kraftig snøfall og sterk vind, heter det i farevarselet for Finnmark.

- Det kan på det meste komme 10-25 cm snø i løpet av 24 timer. Sterk vind kan lokalt gi snøfokk. Sterkest vind og mest snø i Øst-Finnmark. Sør på Vidda kommer lite snø.

Det er samtidig ute en rekke varsler på oransje nivå om snøskredfare en rekke steder, og det anbefales å unngå skredterreng. På Svalbard øst er det ute rødt farevarsel om snøskred.

Håpet du på bedre prognoser til nasjonaldagen søndag, så kan det også være du blir skuffet. Mandag fortalte statsmeteorolog Geir Ottar Fagerli at det ser ut til å bli både kjølig og en del nedbør også 17. mai.

Les mer: Svært kjølig 17. mai i vente - kun her blir det over ti grader

Les også: I disse delene av Norges største byer gjør du tryggest investering av bolig (+)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag