Gå til sidens hovedinnhold

Meteorologene med gladmelding: - Nå kommer våren

Men vinterværet holder seg ut helgen, spesielt på Sør- og Østlandet.

Denne helgen er det ventet enkelte byger på Vestlandet og Agder, mens det blir kraftig med vind over store deler av Sør-Norge.

- I Møre og Romsdal og Trøndelag får vi derimot stort sett oppholdsvær og sol, men også litt vind. Det beste været finner vi nok i Helgeland i Nord-Norge, med temperaturer som bikker over på plussgradene, forteller vakthavende i Meteorologisk Institutt, Haldis Berge, til Nettavisen.

Mens starten på helgen ga vekslende vær i de sørlige delene av landet, vil det se bedre ut på lørdagen, før det igjen blir hakket verre på søndagen.

- Spesielt søndag er det varsel om snø som kan gi vanskelige kjøreforhold på Østlandet og Agder. I Rogaland kan vi også vente oss vind i sterk kuling på morgenen samme dag, mens dette kun kommer som frisk bris på kvelden lenger øst, sier Berge videre.

Les også

Kraftig lavtrykk nærmer seg Sør-Norge - venter mye nedbør og vind

Våren kommer

Men de kalde vinterdagene ser ikke ut til å fortsette alt for lenge. Etter helgen er omme, og neste uke er i gang, kommer de første smakebitene på våren over store deler av landet.

- Når man kommer til tirsdag og onsdag, får vi varmere luft inn. Mens det kommer nedbør på Vestlandet og nordover, blir det oppholdsvær på Østlandet. Agder kan få perioder med skyer på grunn av disse frontene som kommer inn mot vest, at skyene går over fjellet, men vi får ikke nedbør, sier Berge og fortsetter:

- Med den varme luften vi får da er det snakk om rundt ni-ti varmegrader på onsdag og torsdag på enkelte plasser på Sør- og Østlandet.

Til tross for de mange plussgradene over store deler av landet, ligger det derimot ikke i veien for at gradestokken kryper under null over natten.

Ifølge Berge er det derimot ikke bare sørøst at man kan nyte de milde temperaturene.

- Det vil starte i den nedre delen av landet, før plussgradene gradvis vil spre seg videre lenger nord, forteller hun.

Usikkert hvor lenge

Da vårværet kommer fra vest, vil det gå hardest ut over Vestlandet med tanke på nedbør, men Berge forteller at det blir for vanskelig å si om det er utelukkende med sol østafjells.

- Det blir mildere vær, men vest og nord er det nok snakk om mye vått vær. Med oppholdsværet vi får på Østlandet og Sørlandet kan det jo bli en del sol. Så det blir nok ikke pent over hele landet akkurat, konkluderer meteorologen med.

På spørsmål om hvor lenge det varme gradene kan fortsette, er Berge derimot mer usikker.

- Det er veldig usikkert om hva som skjer utover torsdag og fredag neste uke, men det vi ser i førsteomgang er i hvert fall at vi kan vente oss mildvær snart, sier hun.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin

Kommentarer til denne saken