Meteorologene med utvidet farevarsel

GULT FARENIVÅ: Farevarselet for vanskelige kjøreforhold fredag og lørdag gjelder for Østlandet, Agder-fylkene og fjellet i Sør-Norge.

GULT FARENIVÅ: Farevarselet for vanskelige kjøreforhold fredag og lørdag gjelder for Østlandet, Agder-fylkene og fjellet i Sør-Norge. Foto: Faksimile (Meteorologisk institutt/Yr.no)

Venter vanskelige kjøreforhold og lokale forsinkelser fredag og lørdag.

08.02.19 12:15

Meteorologisk institutt utvidet fredag varevarselet for vanskelige kjøreforhold til også å omfatte fjellet i Sør-Norge fredag kveld til tidlig lørdag.

Se oppdatert farevarsel på yr.no

Fra før var Østlandet og fylkene Agder og Telemark nevnt i farevarselet. I Agder ventes det at snø og overgang til regn gir vanskelige kjøreforhold i indre og høyreliggende strøk.

- Stedvis er det fare for regn som fryser på bakken, heter det i varselet.

For Østlandet og Telemark opplyser meteorologene at det fra fredag ettermiddag til lørdag formiddag ventes snø og overgang til regn på Østlandet sør for omtrent Mjøsa og i Telemark.

- Det er stedvis også fare for regn som fryser på bakken, heter det i varselet for dette området.

Gult farenivå brukes for mange ulike værsituasjoner og blir sendt ut når meteorologene forventer mindre konsekvenser.

«De fleste vil kunne fortsette med sine daglige gjøremål, men de som planlegger å ferdes i berørte områder, bør være oppmerksomme og vurdere aktiviteten en ekstra gang», heter det i den generelle forklaringen av faregraderinger.

Se de siste Twitter-meldingene fra Meteorologisk institutt:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.