Gå til sidens hovedinnhold

Meteorologene: Én dag skiller seg ut

Nå kommer mildværet (stort sett).

Et høytrykk er i ferd med å legge seg over Finland og Østersjøen. Det vil prege været i hele Norge.

– Det betyr at vi etter hvert får vind ifra øst og sørøst, og på denne årstiden her så er det fortsatt såpass bra med soloppvarming at luften er ikke skikkelig kald ennå. Så vi beholder plussgradene hele døgnet, i alle fall i lavlandet, forsikrer vakthavende meteorolog Martin Granerød, overfor Nettavisen.

Samtidig er det spesielt én dag som skiller seg ut fremover:

– For Østafjells så ser særlig morgendagen våt ut, sier Granerød.

Det kan også Yr.no fortelle om. Meteorologene anslår at det skal komme 19 mm regn i Oslo i løpet av torsdag. Både Tønsberg og Fredrikstad, på hver sin side av Oslo-fjorden, kan vente seg 28 mm.

Godvær i vest

– Det beste været, kanskje spesielt i dag og i morgen, er det Trøndelag og Møre og Romsdal som ser ut til å få. Der blir det 17-18 grader og delvis skyet vær, med perioder med sol.

Vestlandet sør for Stadt ligger også litt i le for nedbøren på Østlandet, så her blir det stort sett oppholdsvær, men det kan komme litt regn, særlig i ytre strøk.

Både her og Østafjells vil temperaturen ligge på rundt 15 grader.

Videre nordover i landet blir det fralandsvind og tørt vær, sier Granerød.

– Delvis skyet og oppholdsvær, konkluderer meteorologen om Nord-Norge.

Les også: FN: Miljøproblemene vil undergrave menneskerettene

Snø

I nordlige deler av Sverige snør det onsdag morgen, og bilder fra svensk TV 4 viser at et flere centimeter tykt lag med snø har lagt seg i Övertorneå, på grensen mot Finland.

Granerød kan fortelle at man allerede har hatt snøfall her til lands i høst, men at det da ikke la seg noe særlig lenge:

– Det var noe snø i Finnmark i forrige uke, men det var hovedsakelig oppe på fjellovergangene, sier meteorologen til Nettavisen.

Nattefrost

Kaldt har det også vært i sør, men her har været vært litt tørrere:

– Vi hadde nattefrost natt til i går flere steder, i indre deler av Buskerud, Telemark og nordlige deler av Innlandet fylke hvor det var minusgrader, men det er jo de områdene som er vant til å få minusgradene først, sier Granerød.

– Men i de lavereliggende strøkene i Sør-Norge så ser det ikke ut til at vi får noe mer nattefrost med det første, legger han til.

Det blir med andre ord ganske mildt fremover, men uten de veldig høye dagtemperaturene.

– Det blir mer en jevn temperatur gjennom døgnet, med rundt 15 grader på dagen og 8-10 grader på natten, sier Granerød om Østlandet.