*Nettavisen* Nyheter.

Meteorologene venter 30 minusgrader

Etter mildværet i Sør-Norge onsdag, venter meteorologene kalde nordavinder innover landet. Til helga blir det kaldt. Foto: Faksimile (Meteorologisk institutt/Yr.no)

- En rimelig kjølig helg, advarer Meteorologisk institutt.

16.01.19 14:29

Etter mildværet i Sør-Norge trekker kalde nordavinder inn over resten av Norge, melder Meteorologisk institutt og advarer:

- Det blir en rimelig kjølig helg på innlandet.

Et værkart meteorologene tvitret onsdag morgen forteller at det ved klarvær kan bli ned mot 30 minusgrader mange steder på innlandet og ellers minus 10 til minus 20. Det samme temperaturbildet gjelder i nord.

- Det blir ned mot 20 minusgrader mange steder, og hvis det ikke blir skyet på lørdag kan det bli helt ned mot 30 minusgrader noen steder, skriver meteorologene i en oppdatering ved 14-tiden.

Onsdag morgen er det forresten minusgrader helt ned i Nord-Afrika. Mildest er det midt i Brexit-kaoset på de britiske øyer. I Norge er det mildest sør på Vestlandet og kaldest på innlandet fra Hedmark og nordover.

Torsdag ventes det snøbyger og nordavind i Møre og Romsdal, Trøndelag og på Helgeland. Her kan det bli opp mot 25 centimeter enkelte steder.

Det er sendt ut farevarsel på vanskelige kjøreforhold onsdag for Agder-fylkene, Telemark, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus og Buskerud. årsaken er snø og temperaturer rundt null grader. Sør for Oslo er det fare for frysende regn.

Se alle Twitter-meldinger fra Meteorologisk institutt her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag