*Nettavisen* Nyheter.

Meteorologisk institutt advarer om fortsatt storm

STERK VIND: Meteorologisk institutt advarer om fortsatt storm med en styrke i kastene på opp mot 35 til 38 meter i sekundet både i Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland.

STERK VIND: Meteorologisk institutt advarer om fortsatt storm med en styrke i kastene på opp mot 35 til 38 meter i sekundet både i Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland. Foto: Faksimile (Meteorologisk institutt/Yr)

Uvanlig sterk vind fører til innstilte ferger og forsinkelser i båttrafikken flere steder på kysten.

08.01.20 15:28

Mens Sør-Norge opplever uvanlig høye temperaturer, fortsetter den kraftige vinden i vest og nord med en liten pause inn mot helgen.

Sjekk her for oppdatert farevarsel

Plussgrader helt opp til Finnmark gir nok en mild dag i det nye året. Natt til onsdag var det 14 varmegrader i Åndalsnes. Flere steder har det vært målt temperaturer over 10 grader.

– Det er uvanlig mildt, sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss til NTB.

Med vårlige temperaturer i lavlandet og kraftig vind i vest og nord fortsetter uken med en kø av lavtrykk og urolig vær.

Kraftig vind gir innstilte ferger

Uvanlig sterk vind fører til innstilte ferger og forsinkelser i båttrafikken flere steder på kysten. Fergeselskapet FosenNamsosSjø har satt inn buss for båt blant annet på strekningen Kristiansund til Trondheim, melder Adresseavisen.

I Kristiansund måtte brannvesenet rykke ut for å sikre takplater som begynte å løsne fra et kjøpesenter.

Meteorologisk institutt advarer om fortsatt storm med en styrke i kastene på opp mot 35 til 38 meter i sekundet både i Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland. Den sterke vinden vil fortsette i områdene nord mot Helgeland før vinden roer seg utpå dagen torsdag.

– Sør- og Østlandet ser ut til å ha sluppet unna det verste, men Østfold har hatt uvanlig mye vind denne gangen, sier Gislefoss.

Flere av fjellovergangene i Sør-Norge er stengt eller har kolonnekjøring på grunn av storm og snøfokk.

Klikk på bildet for å forstørre. I Troms og Finnmark vil det blåse storm i morgen. Vi har derfor sendt ut gult farevarsel på vindkastene som kan komme opp i 30 m/s.

VENTER STORM: I Troms og Finnmark vil det blåse storm i morgen. Vi har derfor sendt ut gult farevarsel på vindkastene som kan komme opp i 30 m/s. Foto: (Meteorologisk institutt)

Snøskredfare

Vinden vil flere steder avta i løpet av torsdagen og ta en pause opp mot helgen før det blåser opp igjen lørdag.

Det er lurt å være forsiktig for folk som trosser vinden og våger seg ut i terrenget. NVE melder om betydelig fare for snøskred i Sør-Norge og Nordland. På Svalbard er varselet oppjustert til stor snøskredfare.

Mens Østlandet kan få perioder med sol i dagene som kommer, blir det grått og fuktig vær i det meste av landet for øvrig. Lengst nord kan nedbøren komme som snø. Her vil også temperaturene synke.

På Østlandet kan folk nyte oppholdsvær og kjøligere temperaturer fredag mens lørdag igjen vil by på gråvær.

(©NTB)

Se de siste Twitter-meldingene fra Meteorologisk institutt:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag