*Nettavisen* Nyheter.

Mett av meitemark

«Worms 4: Mayhem» er like spennende som meitemark på boks.

02.08.05 09:45

«Worms» er en spillklassiker av rang. Du tar kontroll over en gjeng meitemarker som ved hjelp av kreative våpen og andre hjelpemidler skal sende motstanderne ditt pepper’n gror.

I «Worms 4: Mayhem» har utvikleren fjernet de koslige 2d-verdenene med sitt varierte terreng. Nå er det 3d og store flater som gjelder. De fleste brettene i «Worms 4: Mayhem» er som pannekaker med noen utsiktspunkter slengt rundt omkring. Antallet angrepstaktikker er kraftig redusert og «Worms 4» inviterer ikke til mange kreative påfunn.

Overgangen til 3d har ikke vært smertefri. Borte er den enkle, trvlige og fargerike 2d-grafikken. Nå sitter vi igjen med usjarmerende grafikk og et fryktelig tungtvindt kontrollsystem. Enkle operasjoner krever ofte at du trykker på flere knapper. At kameraet holder samme hastighet som en snegle i sirup er heller ikke positivt. Du rekker å kjede deg før du får øye på det du leter etter.

Det mest fabelaktige er likevel at spillet ikke har forandret seg det spor. Du gjør fortsatt nøyaktig det samme som da originalen kom med omtrent de samme våpnene. Du sitter og klør deg i hodet og lurer på hva utviklerne i Team 17 driver med. Etter så mange år forventer vi ihvertfall forsøk på noen nyvinninger.

Enspillerkampanjen er en trist affære. Den kunstige intellegensen er langt under par og gjør flere idiotiske besluttninger enn de dårligste generaler. Treningen du får ut av denne modusen er i beste fall minimal. Det eneste du sitter igjen med er alt utstyret du kan bruke når du setter sammen ditt eget lag.

Bortsett fra at du må venne deg til og tenke i 3d, er «Worms 4» enklere å komme inn i enn sine brødre. Team 17 har blant annet gjort det lettere å treffe. Så har du noen venner som er glade i enkle spill, men lei «Singstar» & Co, vet du hva du kan by på.

For varter spillet opp med et av de virkelig gode brettene sine, kan flerspillermodusen måle seg med originalen. Dere storkoser dere der dere sitter og sprenger hverandre i fillebiter. Spillet støtter spilling over nettet (på Xbox og PC), så du har alltid noen å bryne deg på.

«Worms 4: Mayhem» er et spill du plukker opp når prislappen har to sifre og du er ute etter enkel flerspillermoro. Til full pris får du ufattlig mye mer valuta for pengene enn et eldgammelt spill i en ny drakt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.