RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Camilla Flaatten (Side2)

Mette-Marit mistet skoen

Sist oppdatert:
Litt balansetrøbbel på turen...

SOKNDAL (SIDE2): Selv med småsko kan uhellet være ute, og uten Haakons arm å støtte seg til mistet Mette-Marit rett og slett sin lille mørkeblå ballerinasko i ura.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Tidlig morgen i ura ved den historisk sterke Jøssingfjorden skulle kronprinsparet overvære Helleren – to hus som ligger rett under fjellveggen. Barn kledd i gammeldags’ antrekk satt hist og her, og bidro til å få litt følelse av slik det var her da det var bebodd på 1880-tallet.

Les også: Hva har hun på beina her?

Gikk av seg sko
Midt i ura mistet altså kronprinsessen skoen sin, men med god hjelp av ordfører Dag Sørensen fikk hun den rask på igjen. I lekker mørkeblå drakt og ditto kåpe med rysjer holdt hun allikevel stilen hele veien.

Det er ingen hemmelighet at Mette-Marit fra tid til annen (som alle oss andre) har småuhell som gjerne blir behørig dokumentert.

Da hun og Haakon gikk ned trappen fra den lille huset som lå under fjellveggen falt nesten Mette-Marit ned trappen. Men da var Haakon foran henne, og balansen ble raskt gjenopprettet.

- Det er jo et utrolig fascinerende sted, smiler Haakon om husene på Helleren.

Besøket på den siste dagen ankom kronprinsparet Jøssingfjorden, der det første slaget under andre verdenskrig fant sted, i kongeskipet før turen gikk til amfiet i den pittoreske lille kommunen som har drøye 3200 innbyggere.

Les også: Mette-Marit tatt av vinden

Fikk latterkrampe
I amfiet hadde 800 av bygdas unge og gamle samlet seg for å ta del i det kongelige besøket. Musikk- og sanginnslag utført av barn og artisten Frank Tønnesen med gitar fikk virkelig fram latteren hos Mette-Marit med sine selvkomponerte låter «Seminarblues» og «Yatzy» fremført på skikkelig sokndølsk.

I høye hæler ble kronprinsessen geleidet ned steintrappene i amfiet av Haakon – vel vitende om at høye hæler og uvørne trappene kan by på problemer...

HISTORISK PREG: Barn lekte ved huset ved huset når kronprinsparet var på besøk.
HISTORISK PREG: Barn lekte ved huset ved huset når kronprinsparet var på besøk.

Mette-Marit holdt sin tale og roste kommunen for sin deltagelse i Cittaslow – som er en italiensk organisasjon med 116 kommuner fra 16 land som medlemmer. Målet? Å ta livet med knusende ro og gi menneskene som bor i bygda økt livskvalitet.

Mer fra fylkesturen:
Rørende besøk for Mette-Marit
Se så kjærlig han er!

Les også: Norges nye hoffreporter

- Det jeg synes er spesielt bra med Cittaslow, er at det handler om mye mer enn utforming. Det handler om hvordan man skal møte hverandre som mennesker, sier kronprinsessen.

Paret fikk deretter ta en titt i lille Sogndalstrand med små kafeer, butikker og et lite kulturhotell der lunsjen ble inntatt.

Fylkesturen avsluttes med tur til Lund kommune der åpningen av et demenssenter står på programmet.

2333

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere