Mette Marits mor tyverianmeldt

Foto: Fillip Monteforte, AFP/Scanpix

Marit Tjessem er anmeldt for kunsttyveri av sine egne stesønner.

10.07.09 11:08

(SIDE2:) Det har i lang tid vært en særdeles bitter arvestrid mellom Mette Marits mor, Marit Tjessem, og hennes stesønner Nils Otto Bjørhovde og Trond Berntsen.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Familiehytta på Søgne i Vest-Agder er stridens kjerne, og partene har vært uenige siden Marit Tjessems ektemann Rolf Berntsen, gikk bort i fjor.

Underslag
For noen uker siden så det ut til at partnerne var kommet til enighet om et forlik, men nå har altså kronprinsessens mor blitt anmeldt for underslag av kunstmalerier, skriver Se og Hør.

– Jeg kan bekrefte at min bror og jeg har politianmeldt Marit Tjessem for underslag av kunstmaleri. Vi har gjennom vår egen advokat henvendt oss til Tjessems advokat for å få utlevert kunsten som tilhører boet. Det er svært beklagelig at vi må gå til dette alvorlige skritt, sier Trond Berntsen til bladet.

Les mer:Mette-Marits mor stevner stesønner

Berntsens sønner anklager Marit Tjessem for å ha fjernet seks kunstgjenstander fra boet som er under offentlig skifte. To av maleriene skal nå være tilbake på hytta. Den eksakte verdien av maleriene er ikke kjent, men det skal være snakk om betydelige verdier, hevder Se og Hør.

Tjessems advokat, Bjørn Hübert Senum, aviser anklagene på det sterkeste og sier at de ikke er kjent med anmeldelsen.

- Særeie
– Ettersom dette er et offentlig skiftet bo, så er det bare bobestyrer som kan anmelde. Han har ikke klaget og har heller ikke sagt noe på at Marit oppbevarer fire av disse maleriene hjemme i sin leilighet. De er uansett hennes særeie og har ingenting i et arveoppgjør å gjøre, sier han til kjendisbladet.

Marit Tjessem og Rolf Berntsen giftet seg i 1994, og Mette Marit hadde et nært forhold til sin stefar. Hele kronprinsfamilien, samt kongen og dronningen, deltok i bisettelsen etter at Berntsen døde etter lang tids sykdom.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag