Gå til sidens hovedinnhold

Mette-Marits stebror drept

Politimannen Trond Berntsen (51), stebror av kronprinsesse Mette-Marit, ble skutt og drept på Utøya.

Politimannen Trond Berntsen (51) var en av de første menneskene Anders Behring Breivik (32) drepte på Utøya. Det skriver VG mandag, ifølge VG Nett.

Ifølge flere vitner ble han meid ned da han forsøkte å stanse drapsmannen i forsøket på å drepe barn og unge.

Tjenestemannen, som jobber i Politiets utlendingsenhet, hadde tatt med seg sin 10-årige sønn på arrangementet. Berntsen var på øya som sivil vakt, en jobb han hadde hatt i flere år.

Etter at massedrapsmannen hadde detonert bomben i Regjeringskvartalet i Oslo var en rekke ungdommer på sommerleiren blitt urolige for det som skjedde.

- Trond ringte hjem til sin samboer og fortalte at det var mange bekymrede ungdommer som ville reise fra øya. Han fortalte at han holdt på å samle ungdommene og skaffe seg en oversikt over situasjonen, sier hans tidligere advokat Torkil Røseid til VG. Det var siste gang samboeren hørte fra kjæresten.

Ifølge vitner og kolleger av politibetjenten, skal Berntsen ha vært annenmann som ble brutalt drept av den terrorsiktede 32-åringen.

Politibetjenten skal ifølge øyenvitner ha kastet sønnen sin i sikkerhet bak to jenter før han forsøkte å ta grep om situasjonen ved å gå direkte mot terrorsiktede Anders Behring Breivik (32).

32-åringen skal imidlertid ikke ha nølt ett sekund på sitt drapstokt og skjøt og drepte den ubevæpnede politibetjenten.

- Kronprinsessens tanker går til hans nærmeste familie, sier Slottets kommunikasjonssjef, Marianne Hagen, til VG.