*Nettavisen* Nyheter.

Mette-Marits vakre sommerstil

Foto: Paul Weaver (Paul Weaver)

Kjoler, hår og stil - kronprinsessen er flottere enn på lenge.

01.08.10 16:47

(SIDE2): Mette-Marits nye stil det siste halve året har vakt oppsikt både utenlands og hjemme. Nye og freshe hårfrisyrer, vippeextensions, lekker makeup og vakre kjoler har ført til at kronprinsessens look har blitt mer omtalt enn tidligere.

Britiske, norske og svenske medier har vært over seg av begeistring for 36-åringens stilmessige forvandling - og hevder hun er langt mer moderne og tidløs nå enn hun noen gang har vært.

Se bilder av sommerstilen nederst i saken!

Fargerik eleganse
Mette-Marit har lekt seg litt med sterke farger i sommer - og det er særlig den sterke rosafargen fuksia som har fått oppmerksomhet. På den internasjonale Eurovision-finalen i Oslo i mai, stilte hun i kort, leken fuksiafarget kjole og med det lyse håret hengende i løse krøller. Ungt, elegant og vakkert - en stil som er veldig kledelig til kronprinsessen.

Håret var noe som fikk stor oppmerksomhet i Sverige under kronprinsessebryllupet i juni. Dagen før den store dagen ankom det norske kronprinsparet som et av mange kongelig og andre prominente gjester konserthuset i Stockholm - da lignet Mette-Marit på en 50-talls filmdiva med oppsatt frisyre med myke lokker.

Moteikoner som Grace Kelly og Jacqueline Kennedy har blitt trukket fram som kvinnelige forbilder for kronprinsessen. Stilmessig betyr det rene linjer, elegante og skreddersydde kjoler, kåper og skjørt - gjerne toppet med hatt eller en flott frisyre.

Les også:Mette-Marit med filmstjernelook

Italiensk design
Mette-Marit har særlig en italiensk designer som sin favoritt - Valentino står bak flere av aftenkjoler og de lekre skoene i kronprinsessens skap. Et tegn på at hun er glad i klærne er den hyppige gjenbruken - flere av kjolene er brukt en rekke ganger i årenes løp.

I Stockholm, på den første dagen da kronprinsesse Victoria og prins Daniel hadde privat fest på Drottningholm, stilte Mette-Marit i en lys grå drøm av en kjole. Signert nettopp Valentino. Samme designer ble brukt da kronprinsessen gjestet Wien og den internasjonale aidskonferansen for et par uker siden. Den dus turkise aftenkjolen med stener hun brukte under gallamiddagen i den østerrikske hovedstaden er også fra den italienske designeren. Valentino (78) har møtt Mette-Marit flere ganger opp igjennom årene.

Den eksentriske designeren har laget kjoler for flere av verdens mest berømte kvinner - Jacqueline Kennedy var blant kvinnene som la sin elsk på hans svarte og hvite haute couture-kjoler. Også prinsesse Diana hadde stor lidenskap for den italienske designeren klær - og ble på lik linje med Kennedy nærmest en frontkvinne for hans kreasjoner.

I den siste tiden har Mette-Marit også vist seg i sko fra designeren, de røde hun brukte i Wien og de svarte med sløyfer på er signert Valentino.

Eksklusiv garderobe
Chanel, Prada (særlig veskene og kåpene er store favoritter) og kjoler fra flere norske designerne henger også i kronprinsessens klesskap - den eksklusive garderobe som antas å være en av de dyreste i landet og tippes til å være verdt flere millioner kroner. Ikke så rart kanskje, når en kjole fra Valentino kan koste opp mot 250.000 kroner.

Nydelige vipper
Men det er ikke bare hår og antrekksvalg som roses, Mette-Marit tydelig har blitt tipset om et enkelt, men effektivt blikkfang.

Da hun gjestet København i april i anledning dronning Margrethes 70-årsdag viste Mette-Marit at vippeextensions virkelig kan gjøre susen. Kanskje ga hun tipset videre til Victoria - den svenske kronprinsessen ble nemlig sett med de berømte vippene kort tid etter på.

Side2 testet vippene: Vi tester Mette-Marit-vippene

Les mer her:Derfor er håret viktig

På pilegrimsferd
Denne uken gikk kronprinsparet en fire mil lang pilegrimsferd til Nidarosdomen i Trondheim. Under arrangementet Olavsdagene kastet Mette-Marit like godt skoene først som sist. Slitne føtter etter en lang gåtur var årsaken.

Les mer her:Hvorfor barbeint, Mette-Marit?

3548

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag